Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 08. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

 Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Csongrád-Csanád megyében 42 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. szeptember 7-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben, összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Öttömös és Makó közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, algériai, líbiai, marokkói, bangladesi, iraki, török, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 2 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 10 személy bújt meg. A csoport tagjai vietnámi állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.