Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Április 19. 14:12, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Péntektől újra utazhatunk a Balatonon és a Bakonyban a népszerű napijegyekkel

Péntektől újra utazhatunk a Balatonon és a Bakonyban a népszerű napijegyekkel

A MÁV-START az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legjelentősebb területeken.

A Balatonnál illetve a Bakonyban felhasználható napijegyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek. A napijegyekkel a tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezren utaztak.

Balaton24/72

A rendkívül népszerű Balaton24 és Balaton72 termékek, illetve annak 26 év alattiaknak szóló változatai, korlátlan számú utazásra jogosítanak a Balaton körül. Ezek a jegyek kedvező ajánlatot nyújtanak a már Balatonnál levők részére a tó partján elérhető turisztikai attrakciók felkeresésére is. Tavaly több mint 29 ezer darabot váltottak a termékcsalád tagjaiból.

Idén a Balaton24/72 Duo termékkel már nem találkozhatnak az utasok. A megújult Balaton24/72 jegy azonban érvényes a tó keleti partján közlekedő Volánbusz járatokra is, így megvalósul a tó körbeutazásának lehetősége; és felhasználható a turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településeken is. Így ezekkel a jegyekkel elérhetővé válik akár Tihany is, valamint használható a tóparton a vasútvonallal párhuzamosan közlekedő Volánbusz járatokon is, a korábbi felhasználási területeken túl.

A Balaton24 és Balaton72 2022. április 15-től november 1-ig minden napra megváltható a MÁV-START pénztáraiban, automatáiban, valamint online (interneten és a MÁV applikációban) is. Automaták a Balaton mindkét partján egyes, nagyobb utasforgalmú megállókban és állomásokon megtalálhatók.

A Balaton24 ára pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint lesz, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1830 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg.

Bakony napijegy

A tavaly bevezetett Bakony napijegy olyan jegytípus, mely a MÁV-START híres, egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A tavalyi bevezető évben 1300 darab Bakony napijegyet értékesített a vasúttársaság.

A Bakony napijegy 2022. április 15-től június 18-ig és 2022. augusztus 29-től október 31-ig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg; míg 2022. június 19-től augusztus 28-ig mindennap megvásárolható.

A Bakony napijegyet a MÁV-START pénztáraiban, automatáiban valamint online (interneten és a MÁV applikációban) lehet megváltani. A vonalon Győrben, Zircen és Veszprémben is található automata. A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 15:42, kedd | Helyi

Fenyegető határidő közeledik az árampiacon

Kritikus határidő közeledik a hazai villamosenergia-piacon:

2023. Február 07. 14:41, kedd | Helyi

A pasztináktól a porcsinig: vegyünk, együnk, ültessünk elfeledett és alulértékelt növényeket! A pasztináktól a porcsinig: vegyünk,

Bárcsak lennének olyan növények, amelyek már bizonyították, hogy jól bírják a szélsőséges körülményeket, nagyon egészségesek, és a természetkímélő mezőgazdasági rendszerekbe is beleillenek!

2023. Február 07. 12:29, kedd | Helyi

Valentin napon is van élet az epren túl! Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ajándékok és menü terén.

2023. Február 07. 12:25, kedd | Helyi

Mindennapi kenyerünket süsd meg nekünk ma!

A kenyérsütés az emberiség ősi misztériuma. Kevesek sütnek otthon kenyeret, de ideje lenne újra megfontolnunk, hogy magunk készítsük el a cipót, hiszen az ára lassan az aranyéval vetekszik.