Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 25. 11:38, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Pénteken játszik a Kosársuli

Pénteken játszik a Kosársuli

Rendhagyó módon pénteken játssza a sereghajtó MAFC II. elleni hazai bajnokiját a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgáknak ez lesz az utolsó alapszakaszbeli meccsük. Az összecsapás előtt dr. Elek András edzőt kérdeztük.

Igen fontos lesz a pénteki ütközet. A középházban maradás a tét az utolsó meccseken. Mennyire lehet nagy falat a MAFC II.?

- Mindenképp nyernünk kell pénteken, ugyanis csak két plusz győzelemmel lehet esélyünk a középházra. A budapesti fiatalok jó néhány meccsen helytálltak, bár csak kevés győzelmet sikerült szerezniük. Figyelmeztető jel számunkra, hogy az elmúlt fordulóban megverték a Budafokot – aki két nap múlva legyőzte a Honvédot. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük, ráadásul a betegségek és sérülések miatt igencsak leszűkült a keretünk. A hazai pálya, a nagyobb rutin és a közönség mellettünk szól.

Zárul az alapszakasz. Nagyot változott a világ az elmúlt egy évben. Most a 8. helyért kell küzdeni a rájátszás előtt, tavaly az volt a kérdés, hogy elsők, vagy másodikak lesznek. Nyilván az év eleji célokat már nem lehet teljesíteni. Mi a cél a playoff-ban?

- Valóban óriási a kontraszt a 2015 márciusi és a jelenlegi helyzetünk között. Nem szeretnék mentegetőzni – de sem a tavalyi helyezésünk, sem a mostani szereplésünk nem tükrözte/tükrözi valós játékerőnket. Valahol a kettő közt volt és van a helyünk: mindkét idényben kb. a 3-6. hely lett volna a reális. Mindenképp be kell jutnunk az 5-8 playoff-ba, és ott mindenkit meg szeretnénk verni. Magunkért, meg a nézőkért!

Azt hiszem elmondhatjuk, hogy igencsak felemásra sikerült az idei szereplésük. Azonban úgy tűnik, hogy sokkal erősebb a mezőny is… Hogy látja ezt a kérdést?


- Úgy gondolom, hogy mi jócskán gyengültünk, ezzel szemben az összes többi csapat erősödött. Ráadásul a mi sokéves összeszokottságunk is megbomlott a sok új játékossal. Nem akarok senkit sem megbántani, de a kötelezően szerepeltetendő u20-as játékosaink tavaly egy klasszissal voltak jobbak – mint most.

A felemás jelző a játékosok produkciójáról is elmondható. Nincs stabil vezére a gárdának. Hogyan lehet ezt az űrt pótolni?

- Sajnos ez igaz, nincsenek olyan játékosaink – akik folyamatos kimagasló teljesítményükkel szinte hátukon vinnék a csapatot. Minden ellenfelünk jobban áll ezen a téren. Meg kell nézni a ranglistákat (akár pontátlag, akár VAL érték kategóriában) – és máris kiderül, hogy miért állunk így. Legeredményesebb játékosunk Vas Peti a 10. helyen áll 15,75-ös átlaggal, a következő Varga Dani a 21. jelenleg 13,55-el. Teljesítmény indexben Varga a 12. – Vas a 23. A többiek csak jóval utánuk. Az elmúlt évben sem volt igazi vezér, de vagy hat játékosunk dobott hétről/hétre 10 pont fölött. És szinte minden meccsen volt egy-két kimagasló teljesítmény.

Mennyire lehet már most előre nézni a következő évre? Min kellene változtatni a két idény között, hogyan tervezi az építkezést a 2016-17-es szezonra?

- Egyelőre nincs tervezés, előbb legyünk túl – minél eredményesebben a következő 8 vagy 10 meccsen.

A jóval fiatalabb Kosársuli gárdák között azért vannak olyanok, amelyeknek a szereplése igencsak bíztató lehet a jövőre nézve. Mi kell ahhoz, hogy velük számolni lehessen akár felnőtt korukban is?

- Fiataljainknak elsősorban példa kell, ezért nagy a felelőssége a jelenlegi felnőtt csapatnak. Amennyiben jó az NB I/B-s csapat, sok nézője van a mérkőzéseknek, és az utánpótlás csapatok edzőinek többsége aktív játékos – rendben lesz minden.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.