Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 07. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pártot alapít Vona Gábor

Pártot alapít Vona Gábor

Második Reformkor néven párttá alakul a Vona Gábor volt Jobbik-elnök által létrehozott alapítvány. A politikus erről a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban beszélt.

Vona Gábor felidézte, hogy a 2018-as választások után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, amely az elmúlt években kulturális és közéleti tevékenységet folytatott, és most Második Reformkor - rövidítve 2RK - néven párttá alakul.

Szerinte a 21. században lehet Magyarországon egy második reformkor, amely egy önszerveződő országot, önbecsüléssel bíró társadalmat és egyetemes magyarságot jelent.

Közölte, nem ideológiák, hanem a reformkoriság politikai szemlélete mentén fognak politizálni. Nem akarnak foglalkozni a ma a magyar politikát jellemző törzsi viszályokkal, csak az ügyeikre akarnak koncentrálni, közben hidakat építeni és a teremtő energiákat keresni - mondta.

Rögzítette: se a kormánypártokkal, se az ellenzékkel nem készülnek politikai szövetségre.

Vona Gábor azt mondta, tudja, hogy sokan azt gondolják - és ő is egyetért azzal -, hogy "Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal", de úgy érezték, hiába a sok párt, közösségüket nem képviseli egyik sem.

Címkék: politika, Vona Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk