Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 28. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Kép és szöveg: Búz Csaba hadnagy

Parancsnoki látogatás Hódmezővásárhelyen

Parancsnoki látogatás Hódmezővásárhelyen

A Többnemzetiségű Szárazföldi Kötelék parancsnoka látogatott el május végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe.

Az Európai Unió védelmi együttműködés (European Union Defence Cooperation Initiative – EU DECI) megvalósításának lehetőségét Olaszország vetette fel, amely az Adriai-tenger környezetében található országok mélyebb katonai együttműködésének előmozdítására irányul, a régió stabilitásának, biztonságának megerősítése érdekében.

Az olasz- szlovén- magyar Többnemzetiségű Szárazföldi Kötelék (MLF - Multinational Land Force) bázisán megalakított EU DECI harccsoporthoz további két nemzet Ausztria és Horvátország csatlakozott.

A többnemzeti harccsoporton belül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái különböző beosztásokat látnak el.

A harccsoportba felajánlott erők szemrevételezése előtt Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka bemutatta a dandárt és annak feladatrendszerét, majd Ispán Tamás százados ismertette az EU DECI század felkészültségét és a jelenlegi kiképzési folyamatokat.

Paolo Fabbri dandártábornok, a Többnemzetiségű Szárazföldi Kötelék parancsnoka a bemutatókat követően elmondta, hogy már többször dolgozott együtt magyar katonákkal, akik felkészültségéről csak elismerően tud beszélni: „A decemberi olaszországi gyakorlaton megmutattuk az Európai Unió képviselőinek a készenléti egység együttműködési képességeit, ami bizonyítja a nemzetközi összetartó erő sikerességét. Örülök, hogy a magyar alegység is a Többnemzetiségű Szárazföldi Kötelék része.” - mondta a tábornok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: