Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 22. 18:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Ruska Viktória kommunikációs vezető Magyar Suzuki Zrt.

Parádés szereposztás!

Parádés szereposztás!

Immár nyolctagúra bővült a Puskás–Suzuki-kupa mezőnye.

A tavalyi hat résztvevő mellett első dél-amerikai csapatként a világhírű brazil Flamengo, valamint a tornán két éve már bemutatkozó KRC Genk is itt lesz Felcsúton május 17. és 21. között.

Minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze a tavaly rendezett jubileumi Puskás–Suzuki-kupára, amikor a „rendes” résztvevők: a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett a Bayern München és a Sporting Lisszabon is elfogadta meghívásunkat.

Nos, annak ellenére, hogy a kupát egyikük sem emelhette fel, a rendezvény alighanem elnyerte az „újoncok” tetszését, ugyanis a bajor és a portugál klub U17-es legjobbjai az idén is tiszteletüket teszik Felcsúton. Sőt, a viadal az idén immár nyolccsapatosra bővült, ugyanis elfogadta meghívásunkat a tornán 2016-ban a 4. helyen végző belga KRC Genk, valamint kupa történetének első dél-amerikai együtteseként Brazília legnépszerűbb klubja, az ötszörös bajnok, Libertadores- és Világkupa-győztes Flamengo. A piros-feketék utánpótlás-neveléséről talán elég annyit megemlítenünk, hogy nemrégiben adták el 40 millió euróért a Real Madridnak a 17 éves – tehát a PSK-korosztályhoz tartozó – Vinícius Júniort…

A pazar előadáshoz tehát adottak a szereplők, a függöny pedig már a május 17-ei nyitónapon gördül fel, hogy aztán 21-én, pünkösdhétfőn – immár tizenegyedszer – győztest hirdethessünk.

„A tizenegyes számnak fontos jelentése van a futballban: tizenegy ember alkotja a csapatot a pályán, amely sikerre viheti a játékot, de ha a tizenegyes rúgásra kerül sor, akár egy lövéssel is eldőlhet minden. 11 év telt el azóta is, hogy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával nagyot álmodtunk, és útjára indítottuk ezt a nagyszerű versenyt. A célunk azóta sem változott, így az évek alatt rengeteg fiatal labdarúgó mutatta meg magát élesben, világhírű klubcsapatok ellen. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, mára Európa elit tornái közé tartozik a megmérettetés. A világ minden tájáról érkeznek csapatok, hiszen a Puskás-Suzuki-kupa kiváló lehetőség az utánpótlás fejlődésére, a holnap világklasszisainak felfedezésére.” – tette hozzá köszöntőbeszédében Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét