Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Október 04. 15:56, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Parádés játékkal verte a Kosársuli az Újpestet

Parádés játékkal verte a Kosársuli az Újpestet

Két olyan csapat találkozott szombat este a Hódtói Sportcsarnokban, akiknek nem alakult ideálisan a szezonnyitó: a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli SMAFC elleni,

idegenbeli meccsét a harmadik negyed döntötte el a soproniak javára, míg az Újpest-MT a Győrtől kapott ki hazai pályán.

A nyári átalakulások következtében mindkét együttes formálódó állapotban tart, így előzetesen annak ellenére sem lehetett tudni, hogy mire is lehet számítani, hogy a Zöld csoportban az utóbbi időszakban igazi rangadóvá nőtte ki magát a Kosársuli-Újpest párharc.

Fantasztikusan kezdődött hazai szempontból a meccs, hisz bő három perc alatt lerohanta a pénteki névadó szponzori aláírás értelmében immár hivatalosan is Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulivá avanzsáló sárga mezes gárda az Újpestet: Pavlovic és Varga Ákos gyors egy-egyeinek, Bodócsi triplájának és jó védekezésnek köszönhetően 11-2-nél már időt is kellett kérnie a vendégek edzőjének, Surmann Gábornak. Helyenként sikerült is rendezniük a sorokat a saját palánkjuk alatt, elöl pedig Rosemond kosaraival tartották úgy-ahogy a lépést – tényleg csak úgy-ahogy, hisz a cseréket követően is jól felépített támadásokkal, valamint a Varga testvérek és Pavlovic harciasságával a negyed végéhez közeledve kialakult az addigi legnagyobb különbség (22-10). Az utolsó két perc a vendégeké volt, 22-15-tel zárult az első felvonás.

A második negyed ott kezdődött, ahol az első, a hazai jó lepattanózás elöl kosarakkal társult. A 14. percben, a korábban a Kosársulinál is játszó Varga Dániel pontjai után az ezer fokon égő Pavlovic triplája „robbantotta fel” a vásárhelyi kispadot (30-19), két perccel később Varga Zalán tette meg ugyanezt (33-22), majd Bálint kettese után ismét időt kért az Újpest (35-22 a 17. percben). Az időkérés után előbb a korábbi Kosársuli-kedvenc, Kelemen Balázs „köszönt be”, majd épp őt verte meg egy-egyben zseniálisan Vejinovic (37-24). A félidő végére stabilizálódott ez a különbség, 40-28-as vásárhelyi vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

A szünetet követően mindkét csapat pontatlanul kezdett, a rohanásból pedig végül Kelemen szemfüles labdalopásai által a lilák jöttek ki jobban, amit Kosársuli-időkérés követett (44-37 a 23. percben). A Pavlovic-Rosemond párbajból Bodócsi hármasa „rángatta ki” a játékot, majd egyre inkább közelebb zárkózott az Újpest, ami a 27. percre veszélyes közelségre szűkült (egy újabb hazai technikai szünet előtt 53-50 volt az állás). Jókor és jól jöttek Szablics Péter vezetőedző és Utasi Gábor másodedző szavai, hisz előbb Borbáth, majd Vejinovic extra triplája ismét tíz pont fölé duzzasztotta a különbséget. A negyed vége előtt egy perccel Varga Zalán nyugtatta a kedélyeket, a dudaszó pillanatában Bálint is megtehette volna ugyanezt, ha bő félpályás próbálkozása a gyűrűről a hálóba, és nem kifelé pattan.

66-60-nal indult az utolsó tíz perc, majd a két Varga kosaraival folytatódott. 68-64-nél ismét belátható távolságra ért az Újpest, ekkor azonban Bodócsi távolijai sültek parádésan, ami - mint kiderült - abszolút döntő faktornak bizonyult. A lendület vitte a csapatot, Vejinovic óriási triplája, majd Bálintnak kiosztott asszisztja pedig az utolsó döféseket adta az újpestieknek (84-67 a 38. percben). A végén már minden összejött, a húsz pontot is átlépte a különbség, a lefújás pillanatában pedig 91-74-et mutatott az eredményjelző: a Kosársuli az elsőtől az utolsó másodpercig vezetve győzte le az Újpestet, így megszerezte első, nagyon értékes sikerét az új bajnokságban!

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 91-74 (22-15, 18-13, 23-30, 28-16)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Gál, Földi, Fodor

Kosársuli: Bodócsi 18/12, Varga Á. 10, Varga Z. 19/9, Pavlovic 21/3, Kovacevic -
Cserék: Borbáth 3/3, Vejinovic 9/6, Bálint 11, Megyesi -
Vezetőedző: Szablics Péter

Újpest: Rosemond 13/3, Katona 18/3, Pollák 13/3, Varga 10, Nárai 2
Cserék: Puszta 7/3, Bea 2, Kelemen 6, Kékesi , Renkecz, Ipacs
Vezetőedző: Surmann Gábor

Szablics Péter vezetőedző értékelése: „A csapat ma nagyon együtt volt, az elejétől kezdve koncentráltan játszottunk. Nehéz, egyben fontos győzelem volt a mai, mert az Újpest egy erős ellenfél."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói