Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 25. 07:51, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Paprikáscsirke, Pletykák és Hyppolit

Paprikáscsirke, Pletykák és Hyppolit

Meghirdette a 2018/19-es szezon bérleteit a BFMK

Színházi előadásokat két bérletsorozatában is kínál ősszel kezdődő évadában a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot. Erről hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján számolt be Varga Anikó, a kulturális intézmény vezetője.

ABessenyei bérlethat színpadi előadást kínál, az évadot októberben a Veres 1 Színház előadása, Paul PörtnerHajmeresztőcímű bűnügyi társasjátéka nyitja Janik László rendezésében, a színpadon Vida Péterrel és Faragó Andrással. Ezt novemberben a Koltai Róbert rendezteSzínházkomédiaköveti, míg decemberben Mikó István rendezésében lesz látható aHyppolit, a lakáj. A bérlet 2019-es előadásai lesznek aBankhitel,A falu rosszaés azŐrültek tornyacímű előadások.


A vásárhelyi születésű színésznő, Gombos Kati nevét viselő sorozatában öt előadást hirdetett meg a BFMK. Szeptember 22-én két monokomédiát láthatnak a nézők Szilágyi Annamária és Járai Máté előadásában, míg október 19-én a Gergely Theater mutatja be aPaprikáscsirke, avagy Stex és New Yorkcímű előadását. November 17-én Neil SimonPletykákcímű vígjátékát viszi színre a Pótszék Társulat, míg a sorozat 2019-es előadásain Ken LudwigHajszál híján Hollywood, illetve Florian ZellerA kulisszák mögöttcímű darabjait láthatják a vásárhelyi nézők.

A spiritualitás iránt fogékonyaknak igyekszik kedvezni a művelődési központ a most először meghirdetettLélekbérlettel, amely keretében Lippai MariannaAz életet nem érteni, hanem élni kell, Marcsó Csilla párkapcsolati tanácsadó, life coachEQ – érzelmi intelligencia, valamint Kerner Tibor tréner, terapeutaÖnbecsülés, önbizalomcímmel tart előadást.


ABessenyei bérlettelaz előző, teltházas szezonban rendelkezőket a művelődési ház megkereste az újraváltás lehetőségével, s ha ezzel nem kívánnak élni, augusztus 6-tól ezek megvásárolhatók lesznek felnőtteknek húszezer, diákoknak és nyugdíjasoknak tizenhétezer forintos áron. AGombos bérletszintén augusztus 6-tól lesz megváltható felnőtteknek tizenkétezer, diákoknak és nyugdíjasoknak kilencezer forintért, míg aLélekbérletszeptember 13-ig lesz megvásárolható ötezer forintos áron a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ pénztárában.

Varga Anikó szólt arról is, hogy őszre az óvodások és kisiskolások számára is összeállítja bérletprogramját a kulturális központ, míg a komolyzene barátainak a Steinway bérlet keretében kínálnak igényes előadásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.