Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 17. 15:11, hétfő | Helyi
Forrás: Angyali.hu Alapítvány

Hétköznapi Angyalok Kerestetnek

Hétköznapi Angyalok Kerestetnek

Az Angyali.hu Alapítvány Hétköznapi Angyalok Nem Hétköznapi Tettei címmel alkotói pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy az emberek körében létrejövő alkalmi vagy mindennapi jótetteket összegyűjtse.

A beérkező alkotások bemutatásra kerülnek, következményeként a pozitív gondolkodás kerül előtérbe. A pályázat célja, hogy jó példák révén az emberek értékrendje pozitívan változzon. Tehetünk a társadalmi közöny ellen, mutass te is egy jótettet.

A pályázat tárgya: az alkotó mutassa be saját vagy egy másik személy (általa ismert barát, családtag, ismerős) egy nem mindennapi élethelyzetét / tettét. Odaadni egy éhezőnek az utolsó falatunkat, átkopogni és segíteni az egyedül élő idős szomszédnak vagy komfortzónából kilépni és másnak saját terhünkre jót tenni hősies dolog. A pályázat során a pályázó egy, a számára legemlékezetesebb (valóban megtörtént) jótett bemutatására kap lehetőséget.

Az alkotói pályázaton grafikával (rajzzal, fotóval) és történeti leírással (esszével) is lehet indulni.

A grafika kategóriában stílusbeli vagy egyéb megkötés nincs, a pályamunkát szkennelve, elektronikus formátumban (jpg vagy pdf formátumban) kell beküldeni. A grafika lehet festés, rajz, fotó. A történeti leírás formájában beküldött pályázat terjedelme maximum egy gépelt oldal lehet (kb. 1800 karakter, doc vagy txt elektronikus file formátumban). A történeti leírás kategória alkotása vers is lehet. Egyéb megkötés nincs.

Korosztályok:

  • 10 év alatti (gyermek)
  • 10 és 18 év közötti (fiatal)
  • 18 év feletti (felnőtt)

A pályázat benyújtásával egy időben a pályázó nevét, címét, életkorát, telefonszámát, iskolája elérhetőségét, a pályaműnek adott címet meg kell adni.

Az elkészített pályázati anyagok beküldési határideje: 2016. október 31.

Beküldési cím: palyazat@angyali.hu

A pályázatot csatolt file-ként kell beküldeni.
A pályázó adatait a beküldött e-mail kell tartalmazza.
A beküldendő levél tárgyába be kell írni, hogy „Pályázat 2016”.

A pályázat eredményhirdetése: 2016. november 15.

A pályázat kapcsán a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások értékes díjazásban részesülnek. Az odaítélt díjak összértéke 600.000. Ft.

Az alkotók a pályázattal kapcsolatban a teljes pályázati kiírásról, az eredményekről ahttp://www.angyali.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek