Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2018. Május 01. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Diós Zsolt PR irodavezető

Óvodások és iskolások nyertek kirándulást az ALFÖLDVÍZ-től

Óvodások és iskolások nyertek kirándulást az ALFÖLDVÍZ-től

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a Víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot hirdetett „VÉDD TERMÉSZETESEN” címmel.

A szolgáltató április 16-áig várta az alkotásokat. Az elbírálás után a díjak átadására április 27-én, a víziközmű-szolgáltató békéscsabai központjában került sor.

Az ALFÖLDVÍZ, az egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltató, kiemelten fontos küldetésének tekinti a környezet védelmét, a víz- és természeti környezetünk megóvását, a környezettudatos életmód népszerűsítését. Ennek jegyében a szokásokhoz híven a világnap alkalmából rajzpályázatot hirdetett, melynek mottója az idei Víz világnapjának szlogenje a „VÉDD TERMÉSZETESEN!” lett.

Közel 800 alkotás érkezett arról, hogy a gyermekek miként védik a környezetüket, illetve a víz és a környezetvédelem témakörében. Az értékelés után a díjak átadására április 27-én, az ALFÖLDVÍZ Zrt. békéscsabai központjában került sor.

A rendezvényen Fábri Ágnes HR osztályvezető és Diós Zsolt PR irodavezető köszöntötte a vendégeket.

Fábri Ágnes összefoglalta a pályázattal kapcsolatos tapasztalatokat és örömét fejezte ki, hogy a gyermekek ilyen szép számban partnerei az ALFÖLDVÍZ-nek az együttgondolkodásban. Továbbá megköszönte a pályázóknak az alkotásokat, a szülőknek és pedagógusoknak pedig a támogatást.

Diós Zsolt elmondta, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt, de döntenie kellett, melynek során elsősorban a gyermekek kreativitását és az önálló gondolatokat díjazták. Beszámolt arról is, hogy az országban az ALFÖLDVÍZ volt az első víziközmű-szolgáltató, mely előtérbe helyezte a „zöld” gondolkodás és életszemlélet megismertetését és elfogadását a társadalom minél szélesebb rétegében.

Az esemény zárásaként a legjobb alkotások beküldői átvették nyereményüket, amely összességében 600 ezer forint értékű osztálykirándulás volt.

AZ ÓVODÁS KATEGÓRIA díjazottjai:

  1. helyezett: Bende Boróka Anna 6 éves Szentesi Felsőpárti Óvoda, Sün Balász csoport. Nyereményük: 150 ezer forint értékű csoportkiránduláshelyezett.
  2. Baji Emma Nóra 6 éves Jantyik Utcai Óvoda, Manócska csoport, Békés. Nyereményük: 100 forint értékű csoportkirándulás.
  3. helyezett Szabó Janka 5,5 éves Kölcsey utcai óvoda, Pipacs csoport, Békéscsaba. Nyereményük: 50 forint értékű csoportkirándulás


AZ ISKOLÁS KATEGÓRIA díjazottjai:

  1. helyezett: 3.B osztály Pallavicini Sándor Általános Iskola, Sándorfalva Nyereményük: 150 ezer forint értékű osztálykirándulás.
  2. helyezett: Pap Kristóf 4. osztályos Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba. Nyereményük: 100 ezer forint értékű osztálykirándulás.
  3. helyezett Bánfi Babett és Kállai Laura Kamilla 6. osztályosok Bethlen Gábor Református Gimnázium és Kollégium, Hódmezővásárhely. Nyereményük: 50 ezer forint értékű osztálykirándulás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 08:42, péntek | Helyi

Kutya hideg van a háziállatoknak is - Fagyriadó

Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet.

2021. Január 14. 16:56, csütörtök | Helyi

Árbevétel és profit szinten is látható a koronavírus hatása a bajnokcsapatok pénzügyi teljesítményében

Megjelent a KPMG éves „The European Champions Report” jelentése

2021. Január 14. 16:54, csütörtök | Helyi

Díjmentes a januári helyközi diákbérletek visszatérítése

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig.

2021. Január 10. 12:00, vasárnap | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.