Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2018. Április 15. 18:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Csongrád MRFK Kommunikáció

Ovisok a rendőrségen

Ovisok a rendőrségen

Makói ovisok látogatták meg a helyi rendőrkapitányságot. A program során a biztonságos közlekedéssel és a rendőrök különféle eszközeivel ismerkedtek meg a kicsik.

Az EFOP 3.2.9-16-2016-00037. "Nem vagy egyedül" óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése a Makói járásban pályázat keretein belül 2018. április 10-én több mint 320 ovis látogatta meg a kapitányságot. A Makói ENI és az együttműködő intézmények közül a Makói Óvodák Erdélyi püspök utcai-, Kassai utcai-, Kálvin téri tagintézményeinek kisgyermekeit az udvaron kialakított mini rutinpálya mellett fogadták a helyi rendőrök. Ezt követően próbára tehették tudásukat a pályán, hiszen kismotorokkal a közlekedési szabályokat betartva haladtak végig a képzeletbeli utcán, figyelve a kihelyezett közlekedési táblákat. A rendőrök természetesen eszközeiket is bemutatták. A kicsik közt a legnépszerűbb a járőrautó volt, de érdeklődve figyelték a bilincshasználatról tartott bemutatót is.

A bűnmegelőzés keretében a szakemberek az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

  • Légy óvatos az idegenekkel, vagy azokkal, akiket nem ismersz eléggé!
  • Ne szállj be idegen(ek) autójába!
  • Ne menj el vele a lakásába, vagy olyan helyre, ami nem biztonságos!
  • Ha valaki követni próbál az utcán, kérj hangosan segítséget egy járókelőtől! A szüleidnek vagy valamelyik pedagógusnak minden esetben szólj a történtekről!
  • Érdemes szüleiddel megbeszélni egy titkos jelszót, melyet ki lehet egészíteni valamilyen csak általatok ismert mozdulattal, gesztussal.
  • A családból, környezetedből valaki mindig tudja, hogy hol tartózkodsz!
  • Interneten ne adj meg magadról személyes adatokat, elérhetőségeket!
  • A 112 központi segélyhívó telefonszámról a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem (tűzoltók) is elérhetők. Baleset bejelentésénél a bemutatkozás után röviden el kell mondani, mi és pontosan hol történt, vannak-e sérültek.

A nap végén egyebek mellett egy ujjlenyomatukat tartalmazó emléklappal és fényvisszaverős csíkkal díszített hátizsákkal térhettek haza az ovisok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után