Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 26. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Fiatal szakemberek Európa-bajnoksága budapesti rendezvényére

Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Fiatal szakemberek Európa-bajnoksága budapesti rendezvényére

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a rendezvényre utazóknak.

A MÁV-START és a GYSEV a Fiatal szakemberek Európa-bajnoksága elnevezésű rendezvényre utazók részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt Budapestre a Keleti, Déli, Nyugati pályaudvarra, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső, Kőbánya alsó, Zugló és Kelenföld állomásokra.

Kiállítóként a MÁV-csoport is jelen lesz az EuroSkills 2018 Európa-bajnokságon, amelyen 29 országból 500 versenyző vesz részt, 40 szakma kiemelkedő fiatal képviselői versenyeznek egymássakmákkal, képzésekkel, a fiataloknak kínált álláslehetőségekkel és kipróbálhatják a mozdonyszimulátort.

Az utazási kedvezményről:

A kedvezmény belföldi, másodosztályú kocsiban történő utazásra érvényes, első osztályon történő utazásnál a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonat (IC, gyors, sebes) igénybevétele esetén a vonat típusának megfelelő felárat meg kell fizetni.

Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás szeptember 25-én kezdhető el, a visszautazást pedig a rendezvényt követő napon, legkésőbb szeptember 29-én éjfélig kell befejezni.

A kedvezményes retúrjegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha a vasúti jegyet visszautazás előtt lebélyegzik a rendezvény helyszínén (Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.), a Hungexpo táblával megjelölt I. vagy III. fogadó pultnál. A bélyegzés ideje: szeptember 26-27-én 9 órától 17 óráig, 28-án 9 órától 16 óráig. A bélyegzés elmulasztása esetén a jegyvizsgáló a vonaton teljes árúra egészíti ki a kedvezményes jegyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése