Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 23. 20:44, szerda | Belföld
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Csontváry-kiállításra

Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Csontváry-kiállításra

A MÁV-START és a GYSEV a december 31-éig tartó „Csontváry Géniusza – A magányos cédrus” kiállításra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

A kedvezmény bármely belföldi vasútállomásról a Déli, Nyugati, Keleti és Kelenföld pályaudvarra biztosítja.

A kedvezményes árú menetjeggyel az odautazást legkorábban november 10-én nulla órától lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb a rendezvényt követő napon, 2016. január 1-jén éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával. A kedvezményes retúrjegy kizárólag belföldi utazásra és csak másodosztályon vehető igénybe, első osztályon történő utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha a vasúti jegy mellett a megvásárolt belépőjegyet is felmutatja az utas, vagy a vonatjegyét lebélyegezteti a kiállítás helyszínén (Budapest, Dísz tér 17.).
Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. Több évnyi előkészítést követően nyílt meg a festőművész átfogó életmű-kiállítása a Budai Várban, a Honvéd Főparancsnokság épületében. A tárlat 2015. december 31-ig hétfőtől vasárnapig, 10 órától 18 óráig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk