Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 14. 07:53, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ötvenhét illegális migránsra bukkantak a fővárosban

Ötvenhét illegális migránsra bukkantak a fővárosban

Ötvenhét, magát afgánnak mondó illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap este a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrök lakossági bejelentés alapján intézkedtek Budapesten, a Ferencvárosi pályaudvaron, valamint a IX. kerületben, a Soroksári út és az Illatos út kereszteződésében.

A rendőrök a pályaudvaron a vasúti szerelvények átvizsgálása során 45, elsődleges adatok szerint afgán állampolgárt, köztük több kiskorút találtak. A IX. kerületben, a Soroksári út és Illatos út kereszteződésében további 12 fő, magát afgán állampolgárnak valló személlyel - köztük szintén több kiskorúval - szemben intézkedtek.

Az emberek nem rendelkeztek Magyarország területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes útiokmányokkal, így őket a további eljárás lefolytatása céljából a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra előállították - közölte a BRFK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.