Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 10. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: Elek András

Ötszáz méter futás a reformációra emlékezve

Ötszáz méter futás a reformációra emlékezve

A Hódmezővásárhely is csatlakozott azon kezdeményezéshez, mely a reformáció 500. évfordulója alkalmából a kárpát-medencei településekre – 500 óra alatt, 500 protestáns templomhoz – futva elviszi Luther Márton 95 tételét.

A futók október 12-én, csütörtökön 14:45-kor indulnak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolától és a diákokkal együtt teszik meg a Református Ótemplomig a félezer méteres távot.

A ReforMaraton 500 kezdeményezői azt a célt tűzték ki, hogy Wittenberg és Bereck (a legkeletebbi magyar területen lévő protestáns egyházközség) között a wittenbergi vártemplom kapujára kifüggesztett 95 tételt tartalmazó hirdetményt október 31-ig, a Reformáció emléknapjáig 500 protestáns templom falára, kapujára kiszegezik, felragasztják. A Németországból induló futás az összes magyar nyelvterületet érinti: az Őrvidéket, Nyugat Magyarországot, Muravidéket, Drávaközt, Délvidéket, Közép Magyarországot, Felvidéket, Kárpátalját, Kelet Magyarországot, Partiumot, Erdélyt és Székelyföldet.

A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség a legifjabb reformátusokkal, „szőnyis és bethlenes” diákjaival csatlakozott ReforMaratonhoz. Október 12-én kora délután – az előzetes terv szerint - 500 gyerek és felnőtt szalad végig a belvároson, majd a főtéri református templomra egy közös imát és éneket követően függesztik ki Luther tételeit. Gyülekező fél háromkor a Szőnyi iskola udvarán, a szervezők kérése, hogy a csatlakozni kívánók fehér felsőben jöjjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: