Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 28. 11:48, szerda | Helyi
Forrás: www.mesedoktorok.hu

Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok

Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok

Gyermekkórházak bennfekvő betegei számára tett jótékonysági mesekönyvgyűjtő felhívásra több mint ötezer mesekönyvet küldtek be gyerekek és pedagógusaik.

A könyvek gyermekkórházak számára kerülnek szétosztásra, melyek révén a bent fekvő beteg gyerekek kellemesebb körülmények között gyógyulhatnak. A legtöbb könyvet beküldő osztály és csoport értékes díjazásban részesül.

Az 5243 db beérkezett könyvből az iskolák közül a Diósdi Eötvös József Általános Iskola, 5.a osztálya bizonyult a legeredményesebbnek. Ők viszonzásul osztálykirándulást kapnak a Mátrix Közhasznú Alapítványtól. Az óvodák közül a legtöbb könyvet a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda, Bölcsőde Szamóca csoportja küldte be Az Ő nyereményük a lelkes részvételért értékes vásárlási utalvány. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által életre hívott Gyógyító Mesedoktorok mozgalom célja, hogy a kórházakban betegeskedő gyerekek életkörülményei jobbak legyenek.

Dudás Zsanett elnök
MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
Weboldal: www.matrixalapitvany.hu
Mesedoktorok: www.mesedoktorok.hu
Telefonszám: 06-20-620-52-10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak