Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2020. Augusztus 24. 12:55, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs

Öt sikeres pályázatot nyert el a Tornyai-múzeum

Öt sikeres pályázatot nyert el a Tornyai-múzeum

A járványhelyzet alatti kényszerű zárva tartás alatt is eredményes előkészítő munka zajlott a hódmezővásárhelyi muzeális intézményekben.

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ virtuális kiállításra, könyvkiadásra és műtárgyvásárlásra is nyújtott be pályázatot a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA). Miklós Péter múzeumigazgató elmondta: a nemrégiben közzétett döntési listán a múzeum öt sikeres pályázata is szerepel, összesen 2.850.000,- Ft támogatási összeggel.

A Közgyűjtemények Kollégiuma három projektet is támogat, köztük a Tornyai János Múzeumban készülő, Építés alatt című régészeti kiállítás virtuális formában való megvalósítását, amelynek nyomán a tárlat anyaga a világhálón is elérhető lesz. Pályázati támogatással gazdagodik a múzeum fotótára és helytörténeti gyűjteménye vásárhelyi fotográfusok, Lőkös Sándor, Bodrogi Imre és Lusztig Imre hagyatékával, valamint a Tornyai János Múzeum Évkönyve a 2020. évi második kötete megjelentetésére is hozzájárulást nyert az intézmény.

További két kiadvány, a Régészeti kutatások Hódmezővásárhely-Kingécen, valamint a Politikai perek a szegedi népbíróságon 1945 és 1950 között című tanulmánykötet kiadását is támogatja az NKA, utóbbi az Emlékpont Könyvek sorozat következő darabja lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 12:05, szerda | Helyi

Balatoni és Tisza-tavi szolgáltatásfejlesztés: fókuszban a kerékpáros turizmus

A korábbi évek szolgáltatási színvonalának javítása után, idén is jól érzékelhető fejlesztések teszik vonzóbbá, kényelmesebbé a vasúti utazást, illetve új turisztikai ajánlatok is az utasok rendelkezésére állnak.

2021. Május 05. 12:02, szerda | Helyi

Május 17-én életbe lép az előszezoni menetrend

Sűrűbb eljutást és minőségibb szolgáltatást nyújt a MÁV-START a Balatonhoz utazóknak.

2021. Május 05. 11:58, szerda | Helyi

Eladni vitte a hamis ruhát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint tizenötmillió forint értékű hamis ruhát találtak egy autóban.

2021. Május 04. 00:00, kedd | Helyi

Május 4-én nyitnak a hódmezővásárhelyi múzeumok

Védettségi igazolvánnyal várják a látogatókat