Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 30. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Ősszel is Balaton – a vasúton is

Ősszel is Balaton – a vasúton is

Biciklis kedvezmény a fenyvesi kisvasúton, plusz egy napos Balaton Mix

Díjmentes kerékpár-szállítási lehetőséget biztosít a MÁV-START a Balatonfenyvesi Kisvasúton utazóknak az „Ősszel is Balaton” program ideje alatt, azaz október 1-31. között. A rendezvény kapcsán a vasúttársaság a kombinált Balaton Mix jegyekben foglalt utazási lehetőséget is meghosszabbítja egy nappal.

2016. október 1-31. között hirdeti meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. az „Ősszel is Balaton” programot, melynek ideje alatt a kombinált Balaton Mix jegy plusz egy napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavat átszelő hajójáratokon.

A háromnapos Balaton Mix jeggyel két alkalommal, a hétnapos Balaton Mix jeggyel három alkalommal lehet utazni. A plusz egy nap igénybevételének feltétele, hogy legalább egy napot október 1-23. között kell felhasználni. (Példa: szeptember 26-tól október 2-ig érvényes Balaton Mix jeggyel lehet utazni 26-án, 29-én és 1-jén.) A kedvezmény valamennyi típusú Balaton Mix jegyre érvényes. Az utazásra használt plusz egy napot az utasnak kell a menetjegyre ráírnia az „utazás napja” szöveggel kijelölt rész alá.

A díjmentes kerékpárszállítás lehetőségével az az utas élhet a Balatonfenyvesi Kisvasúton, aki a viszonylatra érvényes menetjeggyel vagy utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. Díjmentesen személyenként egy darab kerékpár (akár tandem is) szállítható. Speciális igény (például utánfutós kerékpár szállítása) esetén is csak egy kerékpárjegynek megfelelő díjmentesség vehető igénybe. Vonatonként maximum 16-18 darab kerékpár elhelyezésére van lehetőség. Tekintettel a kisvasút korlátozott, de bővíthető kerékpárszállító kapacitására, a kedvezmény csoportos igénybevételét előre jelezni kell a +36 85 361 831-es telefonszámon. Az Őszi Nyitott Balaton rendezvényről további információk érhetők el a Nyitott Balaton honlapján.

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználási feltételekről a MÁV-csoport honlapján és a MÁVDIREKT 06 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán kapható információ. Telekom hálózatból hívja a +36 (30)499 4999-es, Telenor hálózatból pedig a +36 (20) 499 4999-es számot.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.