Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Április 24. 16:17, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Országos erősítéssel készül a MÁV-Volán-csoport a pápalátogatásra

Országos erősítéssel készül a MÁV-Volán-csoport a pápalátogatásra

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre,

valamint április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

Az április 29-én (szombaton) a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már április 28-án (pénteken) 12 órától megkezdhetik díjmentesen a Budapestre történő utazásukat.

A díjmentesség a MÁV-START és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetlegesen szükséges felárat (InterCity), illetve első osztály igénybe vétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása.

A MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak („kék” buszok) Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, amelyhez nem szükséges menetjegy váltása. Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani.
Április 30-án (vasárnap) a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre. Az utazás megkönnyebbítése érdekében mentesítő vonatok, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek vasárnap. A MÁV-START 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a Kossuth téri pápai misére.

A MÁV-START amennyiben szükséges – a lehetőségek felhasználásával – több kocsival indítja a távolsági vonatokat, az alábbi kiemelt viszonylatokban pedig mentesítő vonatok is közlekednek a főváros felé:

Budapest—Székesfehérvár―Szombathely vonal:

· Szombathelyről a Déli pályaudvarra 3:07-kor mentesítő vonat indul, a Déli pályaudvarra 6:54-kor érkezik meg, Ajkáig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Ajkától csak Veszprém, Hajmáskér, Pétfürdő, Várpalota, Székesfehérvár és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

· Egy hajnali személyvonat Celldömölk helyett meghosszabbított útvonalon, Szombathelytől közlekedik 3:57-es indulással, a Déli pályaudvarra 7:24-kor érkezik meg. Szombathely és Celldömölk között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Celldömölktől változatlanul a 9009-es számú személyvonat megállási rendje szerint közlekedik.

Budapest—Pusztaszabolcs—Dombóvár—Pécs, illetve Kaposvár vonal:

· A 18019-es számú Dombóvár—Pusztaszabolcs közötti személyvonat meghosszabbított útvonalon közlekedik, Pécsről indul 2:55-kor, Dombóváron és Pusztaszabolcson át a Déli pályaudvarig közlekedik, ahová 6:44-kor fut be. Pécs és Pusztaszabolcs között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Dombóvár és Pusztaszabolcs között az eredeti menetrendje szerint közlekedik, Pusztaszabolcstól Iváncsa, Százhalombatta, Érd felső és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

· Kaposvárról Dombóvárra személyvonat indul 3:35-kor, ahová 4:04-kor érkezik meg, csak Kaposszentjakab, Nagyberki és Dombóvár alsó állomáson áll meg. Dombóváron a vonatot egyesítik a 18019-es számú Pécsről érkező és a Déli pályaudvarra továbbinduló vonattal.

Budapest-Nyugati—Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza vonal:

· A 6029-es Cívis InterRégió meghosszabbított útvonalon közlekedik, Nyíregyházáról indul 3:44-kor, a Nyugati pályaudvarra 7:32-kor érkezik. Nyíregyháza—Debrecen között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Debrecentől változatlan megállási renddel közlekedik.
Budapest-Keleti―Szolnok―Békéscsaba vonal:

· Mentesítő vonat közlekedik Békéscsaba—Szolnok—Budapest-Keleti pályaudvar között. Békéscsabáról 4:45-kor indul, a Keleti pályaudvarra 7:15-kor érkezik, Mezőberény, Gyoma, Mezőtúr és Szolnok állomáson áll meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja