Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

A néhány hónapos nőstény barátságosan viselkedett az emberekkel, de legyengült állapotban volt. A Szabadka melletti palicsi állatkertbe szállították, ahol ellátták. Sonja Mandic, az intézmény igazgatója a Pannon RTV-nek elmondta, az oroszlán alultáplált és sovány, ezért nem sikerült a pontos életkorát meghatározni, de hat hónaposnál biztosan nem idősebb.

A beszámoló szerint az oroszlánkölyökre egy autós lelt rá a Szabadka és Csantavér közötti úton, majd értesítette a rendőrséget. A közösségi médiában is megtalálható felvételen látszik, ahogyan a kölyök előbukkan a fűből, majd az útra lép. Ezt követően a férfi több közös képet is készített az oroszlánkölyökkel.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy kiderüljön, ki és honnan szerezhette be az oroszlánt.

A statisztikai adatok szerint Szerbiában jelentős mértékű a csempészett vagy törvénytelenül, állatkertektől vásárolt állatok tartása. Minden évben fény derül néhány ilyen esetre, és nem ez az első alkalom, hogy szabadon engedett nagymacskát találtak, mert a szakértők szerint a felnőtt, gyakran már veszélyes ragadozóval sokan nem tudnak mit kezdeni, és inkább szabadon engedik.

Az Európai Unió bűnüldözést koordináló ügynöksége, az Europol szerint a szervezett bűnözés negyedik leggyümölcsözőbb ágazata a világon az illegális állatkereskedelem, amely évente mintegy 4,4 milliárd eurós forgalmat bonyolít le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.