Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 06. 10:35, kedd | Helyi
Forrás: Greendex Szemle

Óriásnapernyő a legelőkön

Óriásnapernyő a legelőkön

A Shade Haven mobil napernyő védelmet nyújt az erős napfény, és hőség ellen a szántóföldi állatállomány számára.

A nem mindennapi találmány megalkotásában, nagy valószínűséggel a jelentős klímaváltozás, a növényzet változása, valamint a fás ligetekkel tarkított legelők árnyat adó növényeinek eltűnése is szerepet játszhatott.

Igaz, vannak nagy füves puszták, ahol egyébként soha sem volt magas, árnyat adó növényzet, azonban a jószágok és a pásztorok ehhez alkalmazkodtak az évszázadok során. Azonban az elmúlt nem egészen 20 évben szinte minden évben általánossá, sőt mindennapossá vált az erős UV-B-sugárzás és a perzselő, +36-41°C-os nyarak.

Fotó: manatmachine

A napsütéses időszakokban, erre adhat megoldást a Shade Haven mobil napernyő, amely némi enyhülést nyújt azáltal, hogy nagy árnyékot vet a juhoknak, szarvasmarháknak és más állatoknak, amelyek megpihenhetnek vagy legelhetnek a védelme alatt. A Shade Haven hordozható árnyékolószerkezet, különböző méretekkel akár 1,200 négyzetméter árnyékos területet is létrehozhat, megóvva ezzel a legelő állatokat a forró, nyári napokon.

(Agroinform)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.