Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 17. 15:25, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

Önkéntes vasutasok munkájával szépült meg 71 állomás – Diákok is csatlakoztak a négyszáz vasutas takarítóhoz

A MÁV-csoport mintegy 400 munkatársa végzett önkéntes takarítást az elmúlt két hétben, a – két éve Dávid Ilona elnök-vezérigazgató kezdeményezésére indult, mára hagyománnyá vált – „Tisztán a vasútért!” akciósorozat keret

A vasutasok június 2-a és 13-a között 71, idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen tették szebbé a környezetet: padokat, korlátokat festettek, megtisztították a peronokat, virágágyásokat, kisebb javításokat végeztek.

Közel négyszáz önkéntes vett részt a MÁV-csoport munkavállalói számára immár hagyományosan meghirdetett „Tisztán a vasútért!” takarítási mozgalom tavaszi akciójában. Az elmúlt két hét alatt kezük nyomán országszerte 71 állomás és megállóhely lett tisztább, a korábbinál szebb, esztétikusabb környezet fogadja az utasokat. A Balaton és a Velencei-tó környéke mellett számos megyeszékhely, kirándulóhely, nagy- és kisváros vasúti központjában ragadtak ecsetet és festéket, kapát és gereblyét, söprűt és lapátot, vagy épp létrát és csavarhúzót a vasutasok. A két hetes akció során lefestettek és helyreállítottak korlátokat és padokat, kigyomlálták a gazt, rendbe tettek több virágágyást és virágládát, összeszedték a szétszórt szemetet, és néhány kisebb karbantartási munkát is elvégeztek.

Az akciósorozat olyannyira sikeres volt, hogy a vasutasok önkéntes takarítóakciójához civilek is csatlakoztak: a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium 30 tanulója a Déli pályaudvar Kosciuszkó Tádé utcai oldalánál lévő lépcsősor rendbe tételét vállalta. A diákok – akiknek a MÁV biztosította az anyagokat, eszközöket – június 13-án lefestették a korlátot, kikapálták a lépcső körüli gyomot és murvával töltötték fel a virágágyást. Ez idő alatt a Budavári Önkormányzat saját költségén graffitimentesítést végzett a lépcsőnél és a környező MÁV-épületeken.

A tavaszi „Tisztán a vasútért” akció keretében a MÁV-csoport önkénteseinek és a kezdeményezéshez csatlakozott diákoknak, valamint a Budavári Önkormányzat segítségének köszönhetően utasaink országszerte 71 állomáson esztétikusabb és tisztább környezetben várakozhatnak, intézhetik jegy- és bérletvásárlásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.