Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 05. 18:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Öngyilkos lett balástyai rém és egy másik gyilkos a szegedi börtönben

Öngyilkos lett balástyai rém és egy másik gyilkos a szegedi börtönben

Öngyilkosság lett két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel.

A delmagyar.hu értesülése szerint az egyik öngyilkosságot elkövető férfi a balástyai rémként ismertté vált Sz. Zoltán, a másik a családtagjaival végző, szeged-gyálaréti M. Viktor Gábor volt.
A BvOP közleménye szerint az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázásáért.

Szabó Zoltánt négy nő megölése miatt 2004 szeptemberében sújtotta tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel a Szegedi Ítélőtábla. Miklósi Viktor Gábort nagymamája, élettársa és kilenc hónapos kisfia meggyilkolása miatt ítélte 2010-ben szintén tényleges életfogytiglanra a táblabíróság.

Fotó: MTI illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.