Városlista
2019. június 27, csütörtök - László

Hírek

2019. Január 08. 14:40, kedd | Helyi

„Olyan piros, mint a szíved”

„Olyan piros, mint a szíved”

Az Alma zenekar ad koncertet a Református Ótemplomban

A gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttessel kedveskedik a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a téli szünetet követően diákjainak és a város nagycsoportos óvodásainak. Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb gyerekzenekara a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban lép fel január 9-én, szerdán 11 órai kezdettel.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az Alma zenekar szerda délelőtti koncertjére a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodai és iskolai csoportok számára nyitott.

Már a szeptemberi iskolakezdés is egy nem mindennapi zenei élménnyel indult a szőnyis nebulók számára: akkor a nemzetközi hírű Budapesti Fesztiválzenekar hozott egy egyedi hangversenyt Zenevár címmel a Deák Ferenc utcai iskolaépületbe. Az iskola vezetése az új év örömét szintén szeretné diákjaival közösen megélni és a gyerekek vidámságából merítve indítani a 2019-es esztendőt. Ezért a szerdai, ótemplomi Alma koncerten nemcsak a református tanintézmény tanulói vehetnek részt, hanem meghívást kaptak Vásárhely nagycsoportosai is.

A több mint két évtizede alakult Alma együttesről kevesen tudják, hogy kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már szinte csak gyerekfellépéseik vannak – olvasható a zenekar honlapján. Az együttes 2018 nyarán átalakult: a frontember Buda Gábor énekes, zeneszerző mellé Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs érkezett a zenekarba, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. A „banda” fellépésein a nagysikerű saját dalok mellett klasszikus és kortárs költők megzenésített versei is felcsendülnek – zenével, nevetve tanítva a fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 14:52, szerda | Helyi

Ötven határsértő egy éjszaka alatt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban ötven migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

2019. Június 26. 14:42, szerda | Helyi

Több mint tízezren látogattak el a MÁV helyszíneire az idei Múzeumok Éjszakáján

Nagy sikerrel, magas látogatói létszámmal és remek visszajelzésekkel zárta a vasúttársaság a június 22-i Múzeumok Éjszakáját.

2019. Június 25. 14:16, kedd | Helyi

Körözött gépkocsik Csongrád megyében

A rendőrök több mint 10 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

2019. Június 25. 14:12, kedd | Helyi

A MÁV ad otthont a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) közgyűléseinek

A magyar fővárosban tartja 28. Európai Regionális és 94. Világi Közgyűléseit a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) június 24-25. között.