Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 08. 14:40, kedd | Helyi

„Olyan piros, mint a szíved”

„Olyan piros, mint a szíved”

Az Alma zenekar ad koncertet a Református Ótemplomban

A gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttessel kedveskedik a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a téli szünetet követően diákjainak és a város nagycsoportos óvodásainak. Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb gyerekzenekara a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban lép fel január 9-én, szerdán 11 órai kezdettel.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az Alma zenekar szerda délelőtti koncertjére a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodai és iskolai csoportok számára nyitott.

Már a szeptemberi iskolakezdés is egy nem mindennapi zenei élménnyel indult a szőnyis nebulók számára: akkor a nemzetközi hírű Budapesti Fesztiválzenekar hozott egy egyedi hangversenyt Zenevár címmel a Deák Ferenc utcai iskolaépületbe. Az iskola vezetése az új év örömét szintén szeretné diákjaival közösen megélni és a gyerekek vidámságából merítve indítani a 2019-es esztendőt. Ezért a szerdai, ótemplomi Alma koncerten nemcsak a református tanintézmény tanulói vehetnek részt, hanem meghívást kaptak Vásárhely nagycsoportosai is.

A több mint két évtizede alakult Alma együttesről kevesen tudják, hogy kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már szinte csak gyerekfellépéseik vannak – olvasható a zenekar honlapján. Az együttes 2018 nyarán átalakult: a frontember Buda Gábor énekes, zeneszerző mellé Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs érkezett a zenekarba, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. A „banda” fellépésein a nagysikerű saját dalok mellett klasszikus és kortárs költők megzenésített versei is felcsendülnek – zenével, nevetve tanítva a fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.