Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2021. Június 24. 15:24, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Olcsón, kényelmesen okosjeggyel a Balatonra

Olcsón, kényelmesen okosjeggyel a Balatonra

A nyári főszezonban a balatoni vonatokra is kiterjesztette a MÁV-START a szegedi vonatokon május óta elérhető Okosjegyet.

Ezzel a jegytípussal jelentős kedvezmények érhetők el, a vasúttársaság az InterCity vonatokkal elérhető balatoni állomásokra 2021 forinttól kínál jegyet.

A kizárólag papírmentes csatornákon, azaz a MÁV mobilalkalmazáson és a megújult ELVIRA felületén elérhető balatoni Okosjegy a nyári főszezonban a tóhoz közlekedő InterCity- és expresszvonatokon kínál vonathoz kötött, kedvezményes ajánlatokat, valamennyi kocsiosztályon. Vonatonként előre meghatározott számú hely váltható kocsiosztályonként, a rendszer pedig automatikusan mutatja a legkedvezőbb elérhető ajánlatokat. Az ár már tartalmazza a helyjegyet, és mellé már semmilyen más pótjegyet vagy helyjegyet nem kell váltani. További kedvezmény az Okosjegy árából nem érvényesíthető.

A balatoni Okosjegy még az elektronikus úton megvásárolható egyéb jegyek esetén érvényesíthető 10 százalékos kedvezményhez képest is olcsóbb. Az Okosjeggyel Budapestről az összes balatoni településre 2021 forintba kerül a másodosztályú utazás, Keszthelyig akár 1100 forintot is megtakarítva ezzel. Miskolcról Fonyódra vagy Szegedről Zamárdiba utazva 1615 forinttal kerül kevesebbe az út, míg Nyíregyházáról Balatonföldvárig az Aranypart Expresszel 2000 forinttal olcsóbb az utazás. Budapest és a déli part jelentős része között, az első osztály kényelmét választva 2499 forinttól váltható meg a jegy a Balaton IC vonatokra; ez Keszthelyig 2899 forintba kerül.

A Budapest és a Balaton között utazók a Balaton InterCity-re; a Tópart InterCity-re valamint a Kék Hullám InterCity-re válthatnak Okosjegyet. Erre természetesen a távolabbi állomásokról a Balatonra utazóknak is lehetőségük van; ők a Tekergő (Szolnok—­Tapolca, Nyíregyháza—Zánka-Erzsébettábor), az Aranyhíd (Szeged—Fonyód), az Aranypart (Nyíregyháza—Fonyód), az Ezüstpart (Miskolc–Fonyód) és a Napfürdő (Szolnok—Fonyód) expresszvonatokra válthatják meg ezt a típusú a jegyet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 22. 14:04, csütörtök | Helyi

Több mint hatszázezren utaztak a Balatonhoz és a tó körül a szezon első hónapjában

A nyári szezon első hónapjában 630 ezren választották a vasúti közlekedést a balatoni kikapcsolódáshoz, köszönhetően a járványhelyzet csillapodásának, a remek nyári időnek és a folyamatosan bővülő fejlesztéseknek.

2021. Július 22. 14:01, csütörtök | Helyi

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 24-től 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 24-től 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Abony és Szolnok között pályakarbantartást végeznek.

2021. Július 21. 10:53, szerda | Helyi

Hamis volt a rakomány

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kétmillió forint értékű hamis ruhát találtak egy személyautóban.

2021. Július 21. 10:48, szerda | Helyi

Az első hetekben már több ezren váltottak jegyet az Adria InterCity-re

Már háromezernél is több jegyet váltottak a július 2. óta közlekedő Adria IC-re.