Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2022. December 12. 12:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezete

Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kezdeményezi a Pedagógusok Szakszervezete

Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kérte hétfőn a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)a kormánytól.

Az érdekképviseleti szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tiltakozók közös álláspontjával megegyezően úgy gondolja, az oktatás nemzeti ügy, hosszú évek alatt kialakult súlyos válságát csak nemzeti egyetértéssel lehet megoldani.

A PSZ szeretné, ha a kormány egyeztetésre hívná az oktatás összes szereplőjét, a szakszervezeteket, a szakmai és civil szervezeteket, a diákok és szülők képviselőit.

A szakszervezet átláthatatlannak nevezte a kormány oktatásügyi egyeztetéseit.

Az államtitkárság fővárosi gimnáziumok igazgatóit hívta meg, a hétvégi kormányülésen pedig részt vett a köznevelésért felelős államtitkár és a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is, miközben erről nem tájékoztatták a közvéleményt - írták.

A PSZ emlékeztetett: korábban kormánybiztos kinevezését kérték az oktatás problémáinak megoldására, de a miniszterelnök ezt nem teljesítette, "holott már régen nem a pedagógusok bérharcáról van szó".

A sztrájkbizottság tagjaként a PSZ továbbra is egyeztet a sztrájkkövetelésekről a kormány képviselőjével, de most a nyilvános, az átlátható és a széles körű szakmai egyeztetésnek jött el az ideje - fogalmaztak a közleményben.

Hozzátették: a 2022/23-as tanév első fele a tiltakozásokkal telt el, a folytatást sem kerülheti el a kormány, ha nem tekinti partnernek azokat, akik éppen az oktatás reformjáért küzdenek.

Fotó: Pixabay

Címkék: oktatás, pedagógus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja