Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 13. 07:48, hétfő | Belföld
Forrás: mti

OGY - A nyári szünet előtti utolsó ülésnapját tartja az Országgyűlés

OGY - A nyári szünet előtti utolsó ülésnapját tartja az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma tartja a nyári szünet előtti utolsó ülésnapját. A szavazások napirendjén szereplő huszonhat előterjesztés között szerepel a 2017-es költségvetés elfogadása is.

Az ülésnap délelőtt 10 órakor Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló felszólalásával kezdődik, aki a független Szlovén Köztársaság megalakulásának 25. évfordulójára emlékezik.

A határozathozatalokat közvetlenül a napirend előtti felszólalások után tartja a Ház.

Ekkor várható döntés az idei költségvetés módosításáról, továbbá a 2017-es büdzséről is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetési javaslat április végi benyújtásakor az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjének nevezte javaslatát, amely 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására, továbbá differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.

Várhatóan jóváhagyják a közéletből távozó LMP-s Schiffer András azon határozati javaslatát, amely a magyar érdekek védelmét erősítené a tervezett euroatlanti szabadkereskedelmi megállapodással szemben.

Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz, valamint több kulturális és energetikai módosítást is elfogadhatnak.

A szavazásokat követően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel, majd napirendi utáni felszólalásokkal ér véget a parlament tavaszi ülésszaka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során