Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. December 18. 17:52, kedd | PR

Nyugodt karácsonyi bevásárlás? Lehetséges!

Nyugodt karácsonyi bevásárlás? Lehetséges!

Az év végi ünnepek a legkisebbeknek rengeteg új játékot, a nagyobbaknak közös bulit, rég várt, megható találkozásokat jelentenek. De a háziasszonyoknak a karácsony előkészítése nagyon komoly munka.

Hogyan előzhetjük meg a stresszt és a kapkodást?

Hosszú a karácsonyi bevásárlólista

A Szenteste és az azt követő családi, baráti találkozók nemcsak ajándékvásárlási köröket jelentenek. Minden családban van valaki - legtöbbször a háziasszony, de helyenként a ház ura, a nagymama -, aki ilyenkor nekiveselkedik a kihagyhatatlan bevásárlásoknak és más munkálatoknak. A karácsonyi pulyka nem repül az asztalra, és a karácsonyfát is haza kell vinnie valakinek.
Íme pár tipp, amivel örömtelivé tehetjük a készülődésnek ezt a - talán kevésbé izgalmas - részét is!

Együtt minden könnyebb

Vásárolni a kötelező ebédekhez, vacsorákhoz sokkal egyszerűbb, ha többen ‘toljuk a bevásárlókocsit’. Nemcsak a család férfitagjai segíthetnek be a vásárlásnál, a kamasz gyerekek is teljes értékű segítséget nyújthatnak. Nem kell ‘kímélni’ a nagyobb gyerekeket a házimunkától. Adjunk közös feladatot a tizenéves testvéreknek, unokatestvéreknek. Például segíthetnek kiválasztani és megvenni a mókás grincsfát.
Még a legügyetlenebbek is tudnak segíteni az ünnepek előtt: nem mindenki mesterszakács, de egy kis kuktáskodást még a kisebbek is el tudnak vállalni. A közösen sütött süti jobban is ízlik!

Ne apránként vegyünk meg mindent

A hatvanadik kört tesszük meg a sarki boltba? Több helyről vadásszuk össze a hozzávalókat az ünnepi vacsorához? Nem ez a legjobb ötlet - menjünk el egy bevásárlóközpontba, és tudjuk le egyben a bevásárlást. Egy nagyáruházban a karácsonyi dekorációt éppúgy be tudjuk szerezni, mint a püspökkenyér hozzávalóit.
Egyes áruházakban használhatunk pontgyűjtő hitelkártyát, ami rendkívül jól jön ebben az időszakban, mikor nagyon sok minden kerül a kosarunkba. Rengeteget takarítunk meg, no és a bizalom-, avagy hűségpontok közben maguktól ‘ketyegnek’. Amikor komoly tételekben vásárolunk az ünnepekre, akkor pontokból is jelentősebb mennyiséget tudunk összegyűjteni.
Ha valahol törzsvásárlók vagyunk, akkor még egy ‘bónusz’ ajándékban részesülünk: a megjelölt termékeket csak mi vehetjük meg kedvezményesen. Az év végi nagy kiadások időszakában ez a megtakarított összeg nem kis megkönnyebbülést jelent.

Pénz mellett energiát is takarítsunk meg

Végül egy utolsó tipp: felejtsük el a kötelező tennivalókat, amiket csak mások kedvéért vállalunk be minden évben. Biztos, hogy fényesre kent padlóval kell várni a vendégeket, amire három napig nem merjük ráengedni a kutyát? Biztos, hogy ötféle süteményt kell sütni Szentestére? Ugye nem? Lazuljunk el, és töltsünk minél több időt együtt!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:04, csütörtök | PR

Fekete és fehér - a strand királynőjévé tesznek

Az utóbbi évek vezető trendje a színek zabolátlan használata. Ám ha a megunhatatlan feketét és fehéret használjuk, egész biztosan magunkra vonjuk a figyelmet.

2019. Június 06. 19:02, csütörtök | PR

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Egy nap során számos döntést hozunk meg, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Vannak olyan témák, amiknek alaposan utánajárunk, mielőtt döntést hoznánk, azonban sokszor még így sem veszünk figyelembe minden szempontot.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.