Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 23. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyolc ügyben nyomoznak a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban

Nyolc ügyben nyomoznak a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által magánnyugdíjpénztárakkal szemben tett kilenc feljelentésből nyolc ügyében folyik nyomozás, a kárösszeg elérheti az ötmilliárd forintot - derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adott egy jobbikos képviselő kérdésére.

A KEHI a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásával kapcsolatos ellenőrzésének megállapításai alapján az öt részletesen ellenőrzött magánnyugdíjpénztárt érintően összesen kilenc tényállás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, ebből nyolc hűtlen kezelés, egy pedig sikkasztás alapos gyanúja miatt történt. Az utóbbival kapcsolatban a feljelentést a nyomozóhatóság elutasította, a többi alapján folyik a nyomozás - közölte a tárcavezető.

A parlamenti honlapon közzétett válaszában Navracsics Tibor kitért arra is, hogy a KEHI jelenleg is vizsgálatot folytat az öt magánnyugdíjpénztár egyes befektetéseivel kapcsolatban, amelynek alapján további büntetőeljárások kezdeményezése várható. A vélelmezett kárösszeg együttesen meghaladja az ötmilliárd forintot - tudatta.

A miniszterhez a jobbikos Volner János fordult írásbeli kérdéssel Mikorra történik meg a magánnyugdíjpénztárak elszámoltatása? címmel. Utalt arra, hogy a Magyar Nemzet 2013. január 30-án publikált értesülése szerint a készenléti rendőrség gazdasági nyomozói vizsgálódnak három magánnyugdíjpénztár gazdálkodása miatt. Az egyik érintett intézmény a feljelentés szerint úgy fizetett ki saját munkatársainak 55 millió forintnyi jutalmat, hogy közben a tagjai számára folyamatosan negatív hozamokat produkált, és veszteségesen gazdálkodott az ügyfelek megtakarításaival. Egy másik esetben állítólag tagszervezési díj címén fizetettek ki a nyugdíjpénztári ügynököknek 23,4 millió forintot

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.