Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 13. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Ótemplom

Nyitott Ótemplom

Szombaton tartják az Ars Sacra Fesztivált

E hét szombatján rendezik a Nyitott Templomok Napját országszerte: szeptember 15-én délután színes programokkal várják az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba. A rendezvény 16 órakor kürtszóval veszi kezdetét, az esemény fináléjaként, hat órakor a Terebes zenekar ad koncertet.

Városunk legrégebbi épülete évek óta részt vesz a hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezendő fesztiválon. Az idén az Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség fenntartásában működő iskolák diákjainak bemutatójával indul a délutáni program, ezt követően a háromszáz éves istenháza történetét ismerhetik meg az érdeklődők Bernátsky Ferenc, a Tornyai-múzeum helytörténészének vetített képes előadásában.

Amíg a felnőttek művelődnek, a gyerekek a templomkertben készíthetnek csengettyűket és ceruzatartókat, majd 18 órai kezdettel a Terebes népzenei formáció fellépése zárja a nyitott templomok vásárhelyi napját. Szombaton délután ismét megnyílik a templomtoronyba vezető lépcsősor, a rendezvények alatt a jóval több, mint száz lépcsőfok megmászását követően bárki lepillanthat a torony karzatáról a főtérre és megcsodálhatja a város panorámáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: