Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2016. Június 10. 10:18, péntek | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Fotó: Búz Csaba hadnagy és Pánczél Balázs hadnagy

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyári Fesztivált tartottak június 4-én, a pristinai KFOR-főparancsnokság táborában.

A fesztiválon a koszovói békefenntartó misszió főparancsnoksága nyitott kapukkal fogadta Camp Film Cityben a KFOR (Kosovo Force) helyi alkalmazottait, családtagjaikat és valamennyi Koszovóban szolgáló katonát.

A misszióban szolgálatot teljesítő nemzeteknek lehetőségük nyílt a saját standjaikon bemutatni országaikat, ezáltal a KFOR kulturális sokszínűségét. Magyarországot az MH KFOR Kontingens 14. váltásának tagjai és a koszovói nagykövetség által elkészített bemutatóhely képviselte.

A nap egyik látványos programjaként a Magyar Honvédség ejtőernyős-válogatottjának tagjai a KFOR, a NATO és Magyarország zászlójával ereszkedtek le a magasból. Az ugrókat a földön Guglielmo Luigi Miglietta vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka és Korom Ferenc dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese köszöntötte.

A megnyitót követően a magyar KFOR-kontingens tagjaiból ideiglenesen megalakított néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. A táborba érkezett fiatalabb korosztályt a magyar katonák különböző ügyességi feladatokkal várták. A gyerekek legnagyobb örömére néhány nemzet kiállította haditechnikai eszközeit is, amelyek közül nagy sikere volt a magyar BTR–80 típusú páncélozott szállító harcjárműnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 11:21, hétfő | Helyi

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

2020. Július 06. 11:18, hétfő | Helyi

Baleset szemtanúit keresi a Szegedi Rendőrkapitányság

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 06010/1783/2020. bűnügyi számon folytat nyomozást közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

2020. Július 06. 11:14, hétfő | Helyi

A vasút izgalmas, de nem játszótér!

A nyári szünet beköszöntével, nagyobb valószínűséggel „játszanak” elfoglaltság után kutató fiatalok a vasúti töltéseken, álló szerelvényeken.

2020. Július 06. 11:09, hétfő | Helyi

Idén több mint 900 kilométeren üzemel be korszerű vasúti mobilkommunikációs rendszert a MÁV és a GYSEV

Modern vasúti forgalomirányítási rendszert vesz használatba idén a MÁV és a GYSEV több mint 900 kilométernyi hazai pályán egy új digitális mobilkommunikációs hálózat révén.