Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2016. Június 10. 10:18, péntek | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Fotó: Búz Csaba hadnagy és Pánczél Balázs hadnagy

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyári Fesztivált tartottak június 4-én, a pristinai KFOR-főparancsnokság táborában.

A fesztiválon a koszovói békefenntartó misszió főparancsnoksága nyitott kapukkal fogadta Camp Film Cityben a KFOR (Kosovo Force) helyi alkalmazottait, családtagjaikat és valamennyi Koszovóban szolgáló katonát.

A misszióban szolgálatot teljesítő nemzeteknek lehetőségük nyílt a saját standjaikon bemutatni országaikat, ezáltal a KFOR kulturális sokszínűségét. Magyarországot az MH KFOR Kontingens 14. váltásának tagjai és a koszovói nagykövetség által elkészített bemutatóhely képviselte.

A nap egyik látványos programjaként a Magyar Honvédség ejtőernyős-válogatottjának tagjai a KFOR, a NATO és Magyarország zászlójával ereszkedtek le a magasból. Az ugrókat a földön Guglielmo Luigi Miglietta vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka és Korom Ferenc dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese köszöntötte.

A megnyitót követően a magyar KFOR-kontingens tagjaiból ideiglenesen megalakított néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. A táborba érkezett fiatalabb korosztályt a magyar katonák különböző ügyességi feladatokkal várták. A gyerekek legnagyobb örömére néhány nemzet kiállította haditechnikai eszközeit is, amelyek közül nagy sikere volt a magyar BTR–80 típusú páncélozott szállító harcjárműnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.