Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 10. 10:18, péntek | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Fotó: Búz Csaba hadnagy és Pánczél Balázs hadnagy

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyári Fesztivált tartottak június 4-én, a pristinai KFOR-főparancsnokság táborában.

A fesztiválon a koszovói békefenntartó misszió főparancsnoksága nyitott kapukkal fogadta Camp Film Cityben a KFOR (Kosovo Force) helyi alkalmazottait, családtagjaikat és valamennyi Koszovóban szolgáló katonát.

A misszióban szolgálatot teljesítő nemzeteknek lehetőségük nyílt a saját standjaikon bemutatni országaikat, ezáltal a KFOR kulturális sokszínűségét. Magyarországot az MH KFOR Kontingens 14. váltásának tagjai és a koszovói nagykövetség által elkészített bemutatóhely képviselte.

A nap egyik látványos programjaként a Magyar Honvédség ejtőernyős-válogatottjának tagjai a KFOR, a NATO és Magyarország zászlójával ereszkedtek le a magasból. Az ugrókat a földön Guglielmo Luigi Miglietta vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka és Korom Ferenc dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese köszöntötte.

A megnyitót követően a magyar KFOR-kontingens tagjaiból ideiglenesen megalakított néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. A táborba érkezett fiatalabb korosztályt a magyar katonák különböző ügyességi feladatokkal várták. A gyerekek legnagyobb örömére néhány nemzet kiállította haditechnikai eszközeit is, amelyek közül nagy sikere volt a magyar BTR–80 típusú páncélozott szállító harcjárműnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak