Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 06. 11:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nyáron feldolgozzák a bevándorlási konzultációs kérdőíveket

Nyáron feldolgozzák a bevándorlási konzultációs kérdőíveket

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) júliusban és augusztusban dolgozza fel a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra beérkező válaszokat, és továbbítja a kormánynak.

Közölte a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Kovács Zoltán elmondta: nagyjából egy hónap alatt postázzák ki a több mint nyolcmillió nyomtatványt. Július elsejéig várják, hogy azokat kitöltve - akár megjegyzéseket hozzáfűzve - az állampolgárok visszaküldjék. A kormány a válaszok felmérésével jelöli majd ki azokat az irányokat, hogy a bevándorlási kérdésekben milyen lehetséges változtatásokra tesz javaslatot mind itthon, mind az európai fórumokon - tette hozzá.

Jelenleg az Európai Unióban egy "nyitott vita" zajlik a menekültügyi problémák kezeléséről - jegyezte meg a kormányszóvivő, kiemelve: uniós szinten a menekültek nagyjából 80 százaléka megélhetési bevándorló. Ezt a helyzetet mindenképpen kezelni kell - hangsúlyozta.

A kormány szerint az Európai Uniónak is szüksége van egy új típusú, egyértelműen szigorúbb szabályozásra az illegális bevándorlás kezelésében. Ezzel együtt, mivel minden országot másképp érint e probléma, a tagállamok számára meg kell adni a lehetőséget, hogy saját lehetőségei szerint kezelje a menekültek ügyét - fejtette ki az M1 aktuális csatornán a kormányszóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.