Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 04. 15:21, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Nőtt a parlagfűvel fertőzött területek felderítése a megyében

Nőtt a parlagfűvel fertőzött területek felderítése a megyében

Véget ért a parlagfűszezon Csongrád megyében, és megszűnt a pollenterhelés.

A járási hivatalok szakemberei október végéig 700 parlagfűfoltot kutattak fel, összesen mintegy 360 hektáros területen. Pest megyét követően a második legtöbb felderítést végző megye Csongrád lett.

Jelentősen növekedett idén a felderített, parlagfűvel fertőzött területek száma a tavalyi 410-hez képest. A levegőből – helikopter és drón segítségével - és a földön is ellenőrizték a kormányhivatal munkatársai a parlagfüves területeket.

A potenciálisan fertőzött területek a táblák szegélyében, a nem művelt területeken és a gabonatarlókon fordultak elő, illetve a kapás kultúrák azon részein, ahol elmaradt a növényvédőszeres kezelés. Ezek mellett az újonnan épült kerékpárutak mentén is erőteljesen megjelent a parlagfű, erre leginkább a lakosság hívta fel a hatóság figyelmét. Mindez főként a Sándorfalva-Szeged kerékpárúton jelentett problémát. Az idén összességében egyébként is nőtt az állampolgári jelzések száma. A segítőkész lakosok pedig a bejelentő rendszeren keresztül pontos tájékoztatást kaphattak az ügyük állásáról.

Az idén parlagfű miatt 8 millió 900 ezer Ft bírságot szabtak ki a megyében, tavaly ez az összeg mintegy 5,2 millió Ft volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.