Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 26. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nevelt gyermekek után is jár családi adókedvezmény

Nevelt gyermekek után is jár családi adókedvezmény

A nevelt gyermekek után is igénybe vehető a családi adókedvezmény – tudta meg a Magyar Nemzet. Az új törvénynek köszönhető pozitív változás az is, hogy a korábbiakkal szemben a nevelőszülő saját gyermeke után akkor is jogosult gyedre, ha nincs más munkaviszonya. Indokolt esetben az alapösszegnél magasabb alapdíjat igényelhetnek a nevelőszülők a kollégista nevelt gyermekek után is. Egy átlagos, három gyermeket vállaló nevelőszülő teljes bevétele a háromszázezer forintot is elérheti.

Január 1-je, a nevelőszülői hivatás foglalkoztatási jogviszonnyá alakítása óta saját gyermekeik tekintetében a nevelőszülők számára is lehetővé vált a gyed, a gyet és a tgyás igénybevétele akkor is, ha a nevelőszülőnek nincs más munkaviszonya – tudta meg a lap az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkárságától. A három év alatti nevelt gyermek után nem jár gyed, ahogy korábban sem, de a gyermek után az érintett nevelőszülői díjban részesül. A nevelőszülő ezenfelül megkapja a kisgyermek után a családi pótlékot, valamint a gyermek ellátására fordítandó nevelési díjat és külön ellátmányt.

Lényeges változás ezen felül az is, hogy a minimálbér emelése a nevelőszülői díjazás automatikus növekedésével jár, így értékállósága biztosított, valamint az adó- és járulékfizetési kötelezettség tekintetében érvényesíthető családi kedvezmény igénybe vehető a nevelt gyermekek után is. A lap megtudta azt is, hogy magasabb alapdíjat igényelhetnek neveltjeik után azok a nevelőszülők, akiknek nevelt gyermeke kollégiumban vagy diákotthonban tanul. A szociális államtitkárság tájékoztatása szerint a januárban életbe lépő új szabályozás olyan díjazást vezetett be, amely a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony folyamatosságát és a teljesítményalapú rugalmasságot egyszerre biztosítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.