Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Augusztus 16. 15:42, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Népszerű a MÁV-START mobilpénztára a Szigeten

Népszerű a MÁV-START mobilpénztára a Szigeten

Még ma estig lehet vonatjegyet venni a fesztiválon

Két modern, street food kocsira hasonlító mobilpénztárt állított forgalomba a MÁV-START. Ezek egyikét a vasútvállalat a múlt szerdától a Szigeten vetette be, ahol ma estig még 20 százalékkal olcsóbban árusítanak vonatjegyeket. A Szigetlakók pozitívan fogadták a mobilpénztárt, ahol jegyvásárlások mellett leginkább francia-, német-, cseh-, lengyel-, olaszországi, valamint szlovákiai vasúti utazások iránt érdeklődtek.

A vasúttársaság a mobilpénztárakat a zenei fesztiválokon vetette be idén először: a Sziget ideje alattmég 20 százalékkal olcsóbban vásárolható vonatjegy a MÁV-START szolgáltatási területére az új pénztárkocsiban. A lehetőséggel a Szigetlakók még ma 11-től 20 óráig élhetnek, csakúgy, mint a korábbi napokon. A pénztárkocsi a fesztivál ideje alatt hét napon át segítette a korszerű vasúti jegyvásárlást. A korábbi évek tapasztalati alapján a Sziget-pénztárakban egyébként a mai nap lesz a csúcsidőszak. A fesztivál látogatói pozitívan fogadták a mobilpénztár jelenlétét, ahol leginkább francia-, német-, cseh-, lengyel-, olaszországi, valamint szlovákiai célállomásokra történő utazások iránt érdeklődtek, illetve ezen úti célokra vásároltak jegyeket.

A mobilpénztárról

A MÁV-START nemzetközi példák tanulmányozása után döntött két kisbusz alapú, egyedi felépítménnyel rendelkező, B kategóriájú jogosítvánnyal vezethető jármű beszerzése mellett. Az új, kék-sárga Flirt vonatok színvilágát idéző mobilpénztárból nyílt pályázat keretében eddig összesen kettő készült. A streed food kocsikra hasonlító járművekben egyenként két-két modern, kényelmes jegypénztárt alakítottak ki, s felszerelték őket a belföldi, illetve a nemzetközi jegyértékesítéshez szükséges korszerű gépekkel, biztonsági berendezésekkel, utastájékoztató monitorral, kiskonyhával és aggregátorral is.

A vasúttársaság számos eseményen jelenik meg évente információs szolgálattal vagy pénztárral. Gyakran előfordul azonban, hogy a rendezvény vagy a fesztivál területén egyáltalán nincs, vagy csak jelentős anyagi ráfordítással, nagy energia befektetéssel van lehetőség pénztári szolgálat biztonságos kialakítására, speciális pénztárkonténer bérlése és telepítése pedig sokba kerül. Ráadásul az adott rendezvénynek helyszínt biztosító települések vasútállomásain gyakran nem áll rendelkezésre annyi pénztárfülke, mint amennyivel az átmenetileg megugró forgalom gyorsan kezelhető lenne. A vasúttársaság ezért két mobilpénztár beszerzésével igyekszik felkészülni minden olyan várható vagy váratlan eseményre, amely előzetes intézkedés híján jelentősen megnehezítené az utasok számára a jegyváltást. Ilyen esetekben – a bevétel maximalizálás érdekében – is jól jönnek a mobilpénztárak.

Mentesítő vonat Bécsig

A Szigetről hazatérők könnyebb eljutása érdekében augusztus 17-én 12:40-kor a MÁV-START mentesítő vonatot indít Budapest-Keleti pályaudvartól Bécsig, mely útközben Kelenföldön (12:53), Győrben (14:00) és Hegyeshalomban (14:27) áll meg. A részletekről a pénztárakban, a személyes ügyfélszolgálatokon és telefonon (MÁVDIREKT +36 (1) 349 49 49) lehet érdeklődni. Naprakész vasúti információkért töltse le http://Vonatinfo applikációt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.