Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 26. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Népszavazást kezdeményeznek az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményeznek az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményez Érden magánszemélyként a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője, hogy megismerjék a helyiek véleményét a város mellett létesítendő akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemről.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a hétfőn tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a zöldenergia nem pártpolitikai kérdés, és nagyon szorosan összefügg a családbarát környezettel.

A zöldenergia-beruházások is hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, ezzel segítve a fiatalokat abban, hogy bátrabban vállaljanak gyermeket - mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Fidesz-KDNP érdi polgármesterjelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány 13 kérdésből álló online kérdőívet hozott nyilvánosságra a zoldenergia.kormany.hu oldalon, amelyet április 15-éig lehet kitölteni.

Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője leszögezte: első alkalommal kérdezi meg a kormány az emberek véleményét a zöld átállásról. A kormány energiastratégiája szerint törekedni kell a megújuló energiaforrások felhasználására, a tiszta energia termelésre és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére - fűzte hozzá. Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke elmondta, hogy a kormány kérdőívének létrehozását hónapokig tartó egyeztetés előzte meg, amelybe egyesülete mellett bevontak más szakmai szervezeteket is. Olyan kérdéssort sikerült összeállítani, amely messzemenően lefedi a témakört - közölte.

Fotó: Érdmost.hu

Címkék: akkugyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk