Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 01. 15:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Kétnapos népi bútorfestő kurzust hirdet a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum.

Az augusztus 13-án és 14-én, délelőtt kilenc és délután négy óra között megrendezésre kerülő foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik a népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját és színvilágát, valamint Dudás Ildikó népi bútorfestő irányításával gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.


A kétnapos kurzuson való részvétel – az Interreg – IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, Közös művészeti örökségünk nyomában című pályázatnak köszönhetően – ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a résztvevők számára a gyakorlati munkához szükséges anyagokat és a foglalkozások napjain az ebédet a szervezők biztosítják.

A két nap során továbbá szó lesz a templomokban alkalmazott bútorfestésről, a vásárhelyi bútorfestés sajátosságairól, s a résztvevők ismereteket szerezhetnek a bútorok restaurálásának és konzerválásának módszereiről is.

A kurzust szervező Lucza-Vígh Erna, a Tornyai János Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a kurzusra felső tagozatos és középiskolás diákokat, egyetemi hallgatókat és felnőtteket egyaránt várnak.

Jelentkezni e-mailben a lucza.vigh.erna@tjm.hu címen augusztus elsejétől lehet, a tervezett húsz férőhelyet a jelentkezések sorrendjében töltik fel. További információt a 62/24-22-24-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.