Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 29. 13:29, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nemzetközi lovagrendek találkozója Sümegen

Nemzetközi lovagrendek találkozója Sümegen

Lovagokat avatnak és új lelki vezetőt iktatnak be szombaton a nemzetközi lovagrendek találkozóján Sümegen.

A karitatív tevékenységet végző lovagrendek több mint tíz éve gyűlnek össze rendszeresen Sümegen. Idén két német, egy orosz és egy belga lovagrend mintegy 150 tagja érkezik a városba a Szent László Rend Egyesület meghívására - tájékoztatta Tisler Anna, a sümegi önkormányzat médiafelelőse szerdán az MTI-t.
A találkozón részt vesz a Szent Mihály Arkangyal, a Griff, a Teuton és a Livlandi Kardlovagok Rendje.
A lovagrendi világtalálkozó résztvevői szombaton 15 órakor díszegyenruhában megkoszorúzzák Szent László szobrát, majd négykor a Plébániatemplomban szentmise kezdődik, amelynek keretében lesz lovagavatás és beiktatják a Teuton Lovagrend új lelki vezetőjét, Fodor Józsefet, aki a nagyváradi érsekségről érkezik.
A karitatív lovagrendek több tonna tartós élelmiszert, bébiételt, használati tárgyakat osztottak ki korábban a térségben. Munkájukért a város kitüntető címeket adományoz, amit szombaton Rátosi Ferenc független polgármester ad át.
A lovagrendek részvételével nyújtják át azt a két motorkerékpárt is, amelyet az önkormányzat a polgárőrségnek vásárolt. Az elsősegélynyújtó felszereléssel és porral oltó készülékkel ellátott motorokat kiképzett polgárőrök fogják vezetni, ők így olyan helyeken is segítséget tudnak nyújtani, ahová más járművel nehezebb eljutni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.