Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 26. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: hlkc.hu

NEM JELENTETT GONDOT AZ ABONY LEGYŐZÉSE

NEM JELENTETT GONDOT AZ ABONY LEGYŐZÉSE

Félgőzzel is sima győzelmet aratott a HLKC szombaton az egykor szebb napokat is megélt Abonyi KC ellen az NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság 18. fordulójában.

A csapat azzal a tudattal léphetett pályára, hogy az utolsó három fordulóban 4 pontot kell gyűjteni a bajnoki cím megszerzéséhez, az első lépcsőfok ehhez az abonyi meccs volt.

A kezdeti tapogatózás után a félidő derekára megnyugtató előnyt szereztek (15. perc 10-4), és már ekkor látszott, hogy ezen a délután a legnagyobb gond a koncentráció megtartása lesz. Gaál Adrienn edző ennek megfelelően folyamatos cserékkel igyekezett frissen tartani a csapatot, a nem túl nagy ellenállást kifejtő vendégcsapat ellen öt-gólos előnnyel zárták az első játékrészt. A második félidőben folytatódott az egyoldalú játék, azzal a különbséggel, hogy szinte végig a cseresorunk és juniorjaink voltak fenn a parketten. Kisebb megingásoktól eltekintve magabiztosan őrizték előnyünket, és az alapcélt teljesítve újabb két ponttal gazdagodtott csapatunk.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 18. forduló
2016.04.23.. Hódmezővásárhely – 200 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Abonyi KC 27-19 (15-10)
Játékvezetők:Körmendi Péter, Molnár János
Versenybíró: Gyuris László
HLKC: Kothencz – Kónya 1, Tószegi 3, Vuletic 3, Sebők 6, Kránitz, Szőke 2, Cs: Komáromi (k), Németh 1, Becsei 2, Szabó 1, Sajtos 1, Blaskovics 2, Kecskeméti 1, Bálint 1, Hegyi 3

Gaál Adrienn edző: “Könnyed, néha laza játékkal nyertük meg a mérkőzést. Mindenki pályára lépett és hozzá tudott tenni a sikerhez. Szerencsére csak egy dolog miatt kellett izgulnom, hogy valaki meg ne sérüljön…”

Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt pontegyenlőséggel áll csapatunk az élen a Szarvasi NKK csapatát megelőzve. Riválisunk azonban egy meccsel többet játszott, így számukra már csak a a Marosmenti NKSE elleni rangadó van hátra. Lányaink szombaton Gyomaendrődre látogatnak, majd a zárófordulóban, május 7.-én a Szeghalmi NKC gárdáját fogadják, így saját kezükben van sorsunk.

Junior mérkőzés

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 18. forduló
2016.04.23., Hódmezővásárhely – 80 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Abonyi KC 41-18 (20-10)
HLKC: Balogh – Bálint 3, Klemm 5, Földesi 3, Blaskovics 7, Sajtos 1, Kandó 2, Cs: Áncsán (k), Kovács 2, Molnár S. 4, Mérai 3, Balog 1, Becsei 3, Szabó 6

Kis Márk edző: “Jó csapatmunka eredményezte a mai győzelmünket. A bajnokságot már megnyertük, ehhez gratulálok az egész CSAPATNAK! Van még két meccsünk, szeretnénk veretlenül zárni az évet, az utolsó meccset követően szeretnénk ünnepelni…”

Csapatunk ezzel a győzelmével biztosan BAJNOK lett, a hátralevő két fordulóban már matematikai esély sincs arra, hogy üldözőink pontszámban beérjék lányainkat. A Gyomaendrőd és a Szeghalom ellen az utolsó két fordulóban a hibátlan mérleg megőrzése a tét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.