Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 24. 12:56, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Nem a forma teszi – itt a 7 személyes Fiat 500L

Nem a forma teszi – itt a 7 személyes Fiat 500L

A Fiat megígérte, hogy a családbarát 500L modell típuskínálatát tovább bővíti, és nem is kell tovább várnunk, hiszen az olasz márka bemutatta legfrissebb büszkeségét, a Living utónévvel ellátott 500L-t, amely a praktikum kedvelőit bizonyára könnyedén meghódítja. A hétszemélyességet persze a helyén kell kezelni, ugyanis a helykínálat terén nagy csodát nem várhatunk.

Az 500L ezzel a lépéssel immár nemcsak kávéfőzésben kiemelkedő (extraként kérhető egy speciális kávéfőző az autóhoz), hanem akár hét személyt képes elszállítani A-ból B-be. Az autó mindössze 4,35 méter hosszú, vagyis kompakt méretekkel büszkélkedő négykerekűtől, de az 5+2 kialakítás így is elismerésre méltó a külső dimenziókat ismerve.

Az extra praktikumhoz a tervezőknek változatlanul 1780 mm-es szélesség mellett egészen pontosan 21 centiméterrel kellett megnyújtaniuk az alapverzióban 4,14 méter hosszú 500L-t, miközben az 1670 mm-es magasság csupán egycentis gyarapodást takar – az új forma ízlés kérdése, de tény, hogy nem tartozik az autó a piac legkívánatosabb, legszebb négykerekűi közé. A gyártó azt nem adta meg, hogy a padlóból kihajtott plusz két hátsó ülőalkalmatossággal mekkora tér marad a poggyászok számára (ez az érték vélhetően konvergál a nullához), az viszont ismert, hogy az ötüléses kivitel esetében 400 helyett 638 liternyi puttonnyal gazdálkodhatnak a családosok, ami kategóriavezető érték. Szériában öt üléssel érkezik a típus, így amennyiben az 5+2 személyes változatra voksolunk, a 238 literes poggyásztér-növekedés bizonyára csökkenni fog valamelyest, hisz a plusz két széket valahogy el kell rejteni a padló alá, ami természetesen értékes literekbe kerül.

Ahogy a „sima” 500L, úgy a Living kivitel is három felszereltségi szintben (Pop, Star, Lounge) lép piacra, az árak viszont egyelőre ismeretlenek. Annyit mindenesetre tudunk, hogy a leendő vásárlók 19-féle karosszériaszínből (amiből 11 kéttónusú) és 6 belső kivitelből válogathatnak, a konfigurációt pedig számtalan keréktárcsa és kiegészítő apróság nehezíti majd meg. A Fiat 500L Living motorkínálata négytagú lesz, két benzines és két gázolajos erőforrás hajthatja a praktikus kisautó első kerekeit. Az alapot a 95 lóerős 1,4 literes négyhengeres szívó benzines jelenti, míg egy lépcsővel feljebb a hangulatos, ám kulturálatlan, kéthengeres turbós 0.9 TwinAir egység található 105 lóerővel.

A takarékos gázolajosok minden esetben négyhengeresek: az 1,3 literes változat 85, míg az 1.6 Multijet II 105 lóerőt tud. Nem kérdés, hogy látatlanban utóbbi erőforrás tűnik a legjobb választásnak az autóhoz, ám bizonyára ezt az árcédula is tükrözi majd. Mivel az 500L új változata már a jövő hónapban piacra kerül, rövidesen a hazai árakat is meg tudjuk írni Olvasóinknak. A rendelések felvétele különben Olaszországban kezdődik, és hozzánk vélhetően néhány hónap múlva érkezik a törpeóriás. A típus gyártása párhuzamosan folyik az alap 500L testvérrel, a márka új szerbiai sorain.

Címkék: autó, fiat, Fiat 500L

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.