Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 17. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Négy nő által irányított milliárdos csaló bandát kaptak el

Négy nő által irányított milliárdos csaló bandát kaptak el

Külföldi társszervek támogatásával számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnszervezetet, amely a közösségi áfaszabályok kijátszásával csaknem egymilliárd forint adót csalt el

- tájékoztatta a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Kuperczkó Adrienn közölte: a négy nő által szervezett és működtetett cégháló ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak, egy gyanúsított letartóztatását pedig el is rendelte a Pécsi Járásbíróság.

A bűnszervezet cégei élelmiszeripari termékeket, jellemzően cukrot és étolajat szereztek be az Európai Unióból, a továbbértékesítéskor azonban az áfát nem fizették meg. Az importárut így jóval olcsóbban, a piaci ár alatt adták tovább, és az áfafizetés kikerülésével a gyanú szerint csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A nagyszabású nemzetközi akció keretében a pénzügyi nyomozók Magyarországon húsz helyszínen tartottak kutatásokat. A tájékoztatás szerint a Pest megyében működő bűnszervezet felszámolásában hét külföldi helyszínen - az EUROPOL és az EUROJUST támogatásával - a szlovák rendőrség és a szervezett bűnözés elleni cseh ügynökség is részt vett.

Az egymilliárdos kár megtérítésére a NAV nagy értékű autókat és több millió forint készpénzt foglalt le, továbbá hat bankszámlát zárolt.

A pénzügyi nyomozók hat embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Egyikük otthonában "kész állatkert" fogadta a NAV munkatársait: több mint negyven kígyó, valamint leguánok, gekkók, teknősök, madárpókok és tengerimalacok nehezítették a kutatást - közölte a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.