Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 15. 10:22, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

NÉGY KÖZÖTT A KOSÁRSULI

NÉGY KÖZÖTT A KOSÁRSULI

A NBI/B nyugati csoportját vezető Bonyhád sem tudta megszakítani a Vásárhelyi Kosársuli fantasztikus győzelmi sorozatát.

A kék-sárgák idei tizenkettedik sikerüket könyvelhették el, így Vejinovics, Gruda és Vas vezérletével bejutottak a Hepp Kupa januári négyes döntőjébe.

Mindkét gárda rendkívül elszánt, pörgős játékkal rukkolt elő, óriási volt a küzdelem, 4 perc után 7-9 volt az állás. A vásárhelyiek Tömösvárival és a vendégek távolijaival nem tudtak mit kezdeni, de Vejinovics és Genal vezérletével sikerül a közelben maradni.
A Második negyed elején vezetett először a Kosársuli, ekkor Vejinovics dobott egy középtávolit, miután egy dobócsellel elröptette védőjét, majd Kelemen egy palánkos triplát értékesített.(23-21) Faragó ziccerét követően percekig nem esett kosár, a gólcsendet Czibere törte meg a hármas vonalon túlról, majd Vas és Gruda volt eredményes, így hat ponttal megléptek a hazaiak, ami a nagyszünetre a felére olvadt.
Vas duplájával folytatódott az összecsapás, majd Vejinovics szerezte meg 10. pontját, de a bonyhádiak nem adták könnyen magukat, Illés trojkájával csak kettőre voltak. Gruda nagyon jó napot fogott ki nem tudták tartani a palánk alatt, a harmadik periódus derekáig már 15-ig jutott. Vas hárompontosa és Varga kettesével 10-re nőtt az előny, ami eggyel továbbduzzadt.
A zárójátékrész elején a ponterős Vejinovics Nyilasnak osztott ki újabb álompasszt. Sőt az irányító ziccerezett is egyet, amire Jilling trojkája volt a reakció.(60-50) Öt perccel a vége előtt Varga tempója volt jó, de Vas távoljjával és hármasával tovább duzzadt a differencia. A végső dudaszóig már nem tudott újítani a Bonyhád, így a Vásárhelyi Kosársuli idei tizenkettedik(!!!) tétmeccsén sem talált legyőzőre, bejutva ezzel a Hepp Kupa januári négyes döntőjébe, amelynek egyik lehetséges helyszíne a Hódtói Sportcsarnok lehet..


Vásárhelyi Kosársuli SE – B-Beton Bonyhádi KSE 78-63 (18-19, 15-11, 23-15, 22-18)
Hepp Kupa negyeddöntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.
Vezette: Jakab L., Mester F. és Györki I.
Kosársuli: VEJINOVICS 18/6, Rostás I. 4, VAS 15/9, VARGA 10, Kukla -.
Csere: GRUDA 17, Kelemen 3/3, Czibere 3/3, GENAL 2, Mócsai -, Nyilas 6, Rostás G. -.Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Minden edző álma, hogy csapata jobb védekezésével verje meg ellenfelét. Azt hiszem ezt ma este maximálisan teljesítettük. Óriási dolog, ha egy ilyen erős gárdát 63 ponton tudunk tartani. Pályázni fogunk a január eleji négyes döntő rendezési jogára!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.