Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 10. 16:29, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Nagy sikert aratott a MÁV-csoport gyermekrajzpályázata

Nagy sikert aratott a MÁV-csoport gyermekrajzpályázata

Haidekker Zsófia és Farkas András rajzával díszítenek egy mozdonyt, a közönségdíjasra még lehet szavazni.

Holtversenyben két pályázó, a 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas Andrásalkotása nyerte a MÁV-csoport „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című rajzpályázatát. Az ő műveik díszítik hamarosan a MÁV-START egyik TRAXX típusú mozdonyának egy-egy oldalát.

A 8 és 12 év közöttieknek kiírt, október 31-én lezárult pályázat óriási érdeklődés mellett zajlott: összesen 577-en küldtek be rajzot. A zsűri által legjobbnak ítélt két mű alkotója nemcsak „mozdonymatricát” nyert, hanem iskolai osztályuknak egy-egy látogatást is a Magyar Vasúttörténeti Parkba. A közönségdíjas rajzra mától lehet szavazni az interneten.

A MÁV-csoport megtisztelőnek tartja azt a minden várakozást felülmúló érdeklődést, amely a pályázatot végigkísérte. A vasúttársaság köszöni mind az 577 pályázónak, hogy jelentkezésével hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez.

A versenynek azonban még nincs vége! A kiírásnak minden szempontból megfelelő 537 pályaműre a közönség is szavazhat az interneten (http://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat), november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztályának a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport december 1-jén teszi közzé a honlapján.

A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című pályázatra 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élő gyermekek jelentkezhettek kétdimenziós alkotásaikkal. A ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készült pályaműveknek vasúttal kapcsolatos élményt kellett ábrázolniuk. Valamennyi jelentkező egy-egy olyan rajzával pályázhatott, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem indult. A pályaműveket a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.