Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. December 10. 16:38, kedd | PR

Nagy kihívás a raktározás

Nagy kihívás a raktározás

A raktározás részben tudomány, részben művészet. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, aminek segítségével könnyebb lehet az optimális raktárkihasználtság megtervezése és szervezése.

Piaci tényezők
Az optimális szervezéshez pontos képünk kell, hogy legyen az átlagos termékkereslet mértékéről. Amennyiben szezonális termékről van szó, a változások mértékét is tudnunk kell.

Raktárkapacitás

A raktárkészlet elhelyezésénél figyelembe kell venni a raktár fizikai kapacitása mellett például azt is, hogy milyen a maximális tárolási magassága egy terméknek. Ez nagyban függ a csomagolás milyenségétől és minőségétől. A felhasználható tárolótér ennek függvényében akár drasztikusan is le tud csökkenni.

Logisztika

A készletgazdálkodásnál figyelembe kell venni, hogy mennyi idő alatt lehet beszállítani és elhelyezni a készletezni kívánt termékeket, de azt is be kell kalkulálni, hogy a kiszállítása milyen ütemezésben és gyorsasággal tud megtörténni, mert sokszor a kettő nem feltétlen ugyanannyi idő. A beszállítás történhet raklaposan, tömegével, míg a kiszállításnál a legtöbb esetben bontani és szortírozni kell a kívánt mennyiséget. Emellett pedig a raktárban történt elhelyezés függvényében tovább tolódhat a kiszállítási idő.

Raktárirányítás

A raktárirányítás egy egészen komplex feladatkört foglal magában.
Törzsadatok nyilvántartása: Ide tartoznak a beszállítók és vevők adatai mellett a termékek adatai is. Ez már mindenhol elektronikusan van nyilvántartva, de a rendszerek közt is vannak nagy különbségek. Jó, ha a beszállítók rendszereivel tud kommunikálni a nyilvántartási rendszer.

Raktár külső kapcsolatainak kezelése: Ide tartozik a beszállítók irányába való megrendelések feladása és a beérkező vevői megrendelések fogadása.
Raktári munkafolyamatok vezénylése: Ide tartozik az árubeérkezés, tárolás és komissiózás folyamatának kezelése és összehangolása.

Készletgazdálkodás mindösszesen magában foglalja a készletszint meghatározását, utánpótlását és nyilvántartását.

Technikai megoldások

A hagyományos raktárirányítás még papír alapú adatfeldolgozáson alapult, ám ezt egyre inkább átveszik az elektronikus kijelzőkkel, terminálokkal vezérelt megoldások. A vonalkóddal vezérelt tárolási megoldások már az összes tranzakció jellemzőjét tartalmazzák, így rendkívüli mértékben megkönnyítik és meggyorsítják az árumozgatás feladatait.


Raktárbérleti lehetőségek

A kiadó raktárak Budapesten meglehetősen széles skálán mozognak. Találhatunk A, B, C kategóriás raktárakat, raktárbázisokat vagy akár logisztikai központokat, ahol igényeink szerint tudunk választani a szükséges szolgáltatások palettájából.
A jelenlegi raktárpiaci kihasználtság igen magas, ezért a legtöbb raktárbérletet hosszútávra kötik, de még mindig lehet olyan helyet találni, ahol időszakos tárolás is megoldható.

A raktárak kategóriáitól függ a választható kapcsolódó szolgáltatások palettája is, de a legtöbb helyen már őrzött létesítmények vannak, ahol önkiszolgáló rendszerben megy a raktározás megszervezése.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 06. 13:28, péntek | PR

Hogyan válassz magadnak könnyű nyelvvizsgát?

Könnyű elveszni a ma elérhető számtalan különféle nyelvvizsga erdejében annak, aki a legkönnyebben megszerezhető nyelvvizsgát keresgéli. De milyen szempontokat vegyen figyelembe? Segítünk!