Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi
Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK ALAPÍTVÁNY

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

A Vasúttörténeti Park évek óta a leglátogatottabb magyarországi múzeumok között szerepel, éves látogatószáma meghaladja a 100.000 főt! A múzeum csodálatos parkjával, izgalmas programjaival, közkedvelt kerti vasútjával, muzeális értékű és komoly történelmi múlttal rendelkező kiállítási tárgyaival megérdemelten a családok és a vasúti járműveket kedvelő felnőttek kedvenc szabadidős programhelyszíne.

Eseményeire minden évben több ezer gyerek és felnőtt kíváncsi. Méltán közkedvelt a családosok körében a húsvéti nyuszikereső rendezvény, de az évek során kialakított izgalmas programkínálatával a Gyereknap és a Mikulás Expressz is komoly népszerűségre tett szert. Idén először nem nyár végén, hanem júniusban kerül sor a XII. Európai kerti Vasutak Találkozójára, illetve a szeptember 7-8-i Mozdony Matiné a vonat szerelmeseinek nyújt majd maradandó élményt.

A Vasúttörténeti Parkba idén is érdemes kilátogatni, garantáltan talál magának mindenki izgalmas programot, mindemellett pedig kellemes levegőn és szép környezetben tölthet el pár órát a szabadidejéből.

Április 21-22-én, húsvétkor, kétnapos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítja be a szezont a Park. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

A kreatív sarokban vasárnap és hétfőn lesz lehetőség tárcsa és kitűző készítésre, műanyagtojás-festésre és színezésre, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal bővül a program, például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Az ügyesebbek mindemellett fonhatnak húsvéti kosarat is, amibe később a sok finomság és festet tojás is belekerülhet.

Húsvét hétfőn a Bóbita zenekar 11 órakor kezdődő koncertje, a Napraforgó Meseszínház „Hol vagy Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland” című mesés zenejátéka, illetve a 15:30-kor kezdődő Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása biztosítja a jó hangulatot. A kicsiket állatsimogató is várja, ahol megismerkedhetnek a háztáji kis- és nagyállatokkal, valamint a pónikkal.

Természetesen, ha Vasúttörténeti Park, akkor kerti vasút, fordító korong, gőzmozdony és lóvasút! Érdemes mindegyik interaktív eszközt kipróbálni, felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak.

Április 21-22-én, mindkét nap 10:00 és 18:00 között várja kedves látogatóit a Vasúttörténeti Park.
Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért kérjük, látogassák meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.