Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Június 17. 11:02, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Művészet és zene különleges együtt hatása

Művészet és zene különleges együtt hatása

Az Alföldi Galériában kezdődik szombaton a vásárhelyi Múzeumok Éjszakája.

A tavalyi év képzőművészeti szimpóziumán ihletet nyert művészek alkotásaiból nyíló kiállítással veszi kezdetét a Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. A tárlaton tizenegy alkotó mintegy negyven művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatások lecsapódását. Az alkotásokat Szenti Csilla levéltár igazgató méltatja június 21-én, szombaton 17 órakor a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – Hódmezővásárhely városának támogatásával – a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A különböző szemléleteket valló alkotók, Balogh Gyula, Bíró Botond, Bodor Zoltán, Horváth Roland, Jakucs János, Kéri László, László Dániel, Nagy Attila, Szabó Ábel, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat. A július közepéig megtekinthető tárlatot Szenti Csilla, a Hódmezővásárhelyi Levéltár igazgatója nyitja meg szombaton délután 5 órakor.

A Múzeumok Éjszakáján, június 21-én a kiállító művészek is vezetést tartanak az Alföldi Galéria kiállításain, este fél kilenckor különleges indusztriális zenei performansszal, a Vatafaka együttes koncertjével várják az érdeklőket a galéria udvarárán.

Alföldi Galéria

Egyéjszakás kaland- hogy minél több kulturális élmény szülessen!

2014. június 21. 18 órától hajnal 1 óráig

Kiállítások

Kurucz D. 100
Emlékkiállítás a 100 éve született Kurucz Dezső István, az Alföld festője, a vásárhelyi iskola reprezentáns egyénisége előtt tisztelegve.

Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium
A Múzeumok Éjszakája nyitányaként nyílik meg a tavalyi festő szimpóziumon ihletet nyert művészek bemutatkozó tárlata.

Programok:

17:00 óra Szimpózium megnyitó: Szenti Csilla levéltár igazgató
18.30 óra Művészek művészi tárlatvezetése a Galéria kiállításain
20:30 óra Vatafaka koncert: indusztriális zenei performansz a Galéria udvarán

Múzeumi sétálójegy: 500,- Ft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.