Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2014. Április 15. 17:09, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Műszaki tanfolyam

Műszaki tanfolyam

Gépkezelői tanfolyamokat tartanak április elejétől az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Ebben az évben 29 Magyar Honvédség szintű tanfolyamon, közel 600 fő vesz majd részt a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljnál szervezett nehéz-, közepes-, és kisgépkezelői oktatásokon. A leghosszabb tanfolyam 8 hétig, a legrövidebb csak két hétig tart és ebben az időszakban a résztvevők - akik szinte a Magyar Honvédség összes alakulatától érkeztek - elméleti és gyakorlati képzést is kapnak.

A tanfolyam lebonyolításáért felelős műszaki alegységet azért jelölték ki erre a feladatra, mert a helyőrségben egy helyen megvannak azok a technikai feltételek, amelyek az összes tanfolyam lebonyolításához szükségesek. Ezen kívül a különböző gyakorlatok műszaki biztosítása mellett, a Magyar Honvédségnél jelentkező külső műszaki munkák (lőterek karbantartása, utak építése, tároló helyek kiépítése) többségének elvégzése közben a tanfolyam oktatói állománya olyan tapasztalatra tesz szert, ami biztos alapja a kiképzések sikerességének.

A nehézgépkezelők a gyakorlati képzések során több fontos munkát is elvégeznek, például a hódmezővásárhelyi laktanya régi, jelenleg nem használt belső lőtérének karbantartását is végrehajtják: a töltésből kiszedik a tuskókat és a további földmunkálatok megkönnyítése érdekében elegyengetik a talajt, magasítják a védműveket, illetve kiépítik a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornákat.

Oláh Zsolt százados a jelenlegi tanfolyam parancsnokaként elmondta, hogy a kiképző és a kiképzendő állomány is pozitívan áll a munkához, amely során a tudás megszerzése és átadása mellett a legfőbb szempont a biztonsági rendszabályok betartása, és a biztonságos gépkezelés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 02. 15:32, kedd | Helyi

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését

2022. Augusztus 02. 15:27, kedd | Helyi

Megindult a vasúti teherforgalom a Szeged, Röszke és az országhatár között

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a MÁV beruházásában megvalósuló Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

2022. Augusztus 02. 15:20, kedd | Helyi

Augusztus elsejétől félóránként jár a vasútvillamos

Sikeresen zárult a TramTrain tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzeme,

2022. Augusztus 02. 15:13, kedd | Helyi

Kedvező tapasztalatok a balatoni főszezon közösségi közlekedési utasforgalmában

Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.