Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2014. Április 15. 17:09, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Műszaki tanfolyam

Műszaki tanfolyam

Gépkezelői tanfolyamokat tartanak április elejétől az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Ebben az évben 29 Magyar Honvédség szintű tanfolyamon, közel 600 fő vesz majd részt a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljnál szervezett nehéz-, közepes-, és kisgépkezelői oktatásokon. A leghosszabb tanfolyam 8 hétig, a legrövidebb csak két hétig tart és ebben az időszakban a résztvevők - akik szinte a Magyar Honvédség összes alakulatától érkeztek - elméleti és gyakorlati képzést is kapnak.

A tanfolyam lebonyolításáért felelős műszaki alegységet azért jelölték ki erre a feladatra, mert a helyőrségben egy helyen megvannak azok a technikai feltételek, amelyek az összes tanfolyam lebonyolításához szükségesek. Ezen kívül a különböző gyakorlatok műszaki biztosítása mellett, a Magyar Honvédségnél jelentkező külső műszaki munkák (lőterek karbantartása, utak építése, tároló helyek kiépítése) többségének elvégzése közben a tanfolyam oktatói állománya olyan tapasztalatra tesz szert, ami biztos alapja a kiképzések sikerességének.

A nehézgépkezelők a gyakorlati képzések során több fontos munkát is elvégeznek, például a hódmezővásárhelyi laktanya régi, jelenleg nem használt belső lőtérének karbantartását is végrehajtják: a töltésből kiszedik a tuskókat és a további földmunkálatok megkönnyítése érdekében elegyengetik a talajt, magasítják a védműveket, illetve kiépítik a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornákat.

Oláh Zsolt százados a jelenlegi tanfolyam parancsnokaként elmondta, hogy a kiképző és a kiképzendő állomány is pozitívan áll a munkához, amely során a tudás megszerzése és átadása mellett a legfőbb szempont a biztonsági rendszabályok betartása, és a biztonságos gépkezelés.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.