Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 31. 17:23, kedd | Helyi
Forrás: EVP-Egészségfejlesztési Iroda munkatársai

Mozgás Éjszakája második alkalommal: várják a sportegyesületek és civil szervezetek jelentkezését

Mozgás Éjszakája második alkalommal: várják a sportegyesületek és civil szervezetek jelentkezését

Második alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP – Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt.

Ebben az évben országosan nem hirdették meg a rendezvénysorozatot, ám Hódmezővásárhelyen ennek ellenére 2016. július 8-án, pénteken 21.00 és 24.00 óra között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

A tavalyi évben Hódmezővásárhelyen 23 helyszínen összesen 27 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők, ahol 1700 lakos regisztrált a rendezvényen. Az EVP – Egészségfejlesztési Iroda célja - hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki.
Ezért várják azoknak a sport-, civil- és egyéb szervezeteknek, csoportoknak a jelentkezését, amelyek saját mozgásprogramjaikkal szívesen csatlakoznának az eseményhez annak érdekében, hogy népszerűsítsék a mozgás élményét, és különböző mozgásprogramokkal színesítsék a városban elérhető sportolási, mozgási lehetőségeket.

A sportegyesületek, civil szervezetek és egyéb intézmények részére már kiküldésre került a felhívás és a jelentkezési lap, melyet június 10-ig kell visszaküldeniük az egészségfejlesztési iroda részére.

Az egészségfejlesztési iroda saját csatornáin, illetve felületein hirdeti a rendezvényt, emellett népszerűsíti a résztvevő szervezetek, csoportok programjait és tevékenységét. Az eseményhez csatlakozó partnereknek a helyszínről, a mozgásforma kipróbálásáról és saját programjaik megszervezéséről maguknak kell gondoskodni.

A csatlakozni kívánó szervezetek, csoportok további részletekkel kapcsolatban keressék az EVP – Egészségfejlesztési Iroda munkatársait azhttp://efi-hodmezovasarhely@evp.hu e-mail címen vagy a 62/532-368-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése