Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 02. 16:44, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

Motoros élménynap a baleset-megelőzés jegyében

Motoros élménynap a baleset-megelőzés jegyében

Az idei Motofesten debütált az új Suzuki Katana

Ötödik alkalommal zúgtak fel a motorok a Motofesten, a Suzuki és az Országos Rendőr-Főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság Hungaroringen rendezett pályamotoros fesztiválján szeptember 1-jén. A családi élménynappá fejlődött esemény legfontosabb célja az volt, hogy a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt a forgalomban. Mindemellett volt kaszkadőrbemutató és tréning, quad, illetve StreetFighter show, gyermekprogramok, valamint először mutatkozott be nagyközönség előtt az új Suzuki Katana modell.

A motorozás nem verseny

A pályamotorozás nem csak a száguldásról szól, a cél valójában a magabiztos, biztonságos motorkerekezés. A motoros sebessége legalább annyira függ magától a motoros vezetéstechnikai tudásától és a járműismeretétől, mint attól, mennyire bátor az utakon. A szervezők pontosan erre a szemléletre szeretnék felhívni a figyelmet a közúti közlekedés során is. „Évente nagyságrendileg tízezerrel nő az utakra kerülő nagymotorok száma, ezzel együtt sajnos egyre több motorbalesetről is hallani a híradásokban. Felelős vállalatként kiemelt terület számunkra ennek a folyamatosan növekvő, ugyanakkor a közlekedés során kifejezetten veszélyeztetett és veszélyforrást jelentő rétegnek az edukációja” – nyilatkozta Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. motoros üzletágának marketing menedzsere az esemény kapcsán.

Fókuszban a biztonság

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság kommunikációja évről évre egyre nagyobb figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra: a saját, a motoros társak, illetve a forgalom többi résztvevőjének épségére. Ennek megfelelően a korábbi évekhez képest idén csak az gurulhatott pályára, aki előzetesen vagy a helyszínen elvégzett, alapvető vezetéstechnikai, baleset-megelőzési tréningen vett részt.

Élménynap a motorok szerelmeseinek

A korábbi esztendők során megszokott motoros programokon túl idén egész napos kaszkadőr bemutatókkal és tréningekkel, valamint látványos StreetFighter Show-val várták szeptember 1-jén a szervezők a látogatókat, de gyerekprogramok és kiállítók is színesítették az eseményt. A már ismert és népszerű Suzuki motorkerékpárok mellett először tekinthette meg testközelből a nagyközönség a japán gyártó legfrissebb motorjait, többek között az új Suzuki Katanát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.