Városlista
2021. június 25, péntek - Vilmos

Hírek

2021. Április 28. 15:20, szerda | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Mosógépet vittek a bohócdoktorok a 10 tagú tűzkárosult családnak

Mosógépet vittek a bohócdoktorok a 10 tagú tűzkárosult családnak

Egy pillanat alatt lángokban állt a hétgyermekes család kisteleki házának felső szintje.

Annak köszönhetik, hogy épségben megúszták a tragédiát, hogy a legidősebb gyermek, a 19 éves Máté felébredt, majd kimenekítette a testvéreit a lángoló házból. A Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktorainak az anya, Csankiné Pigniczki Erzsébet idézte fel annak a hajnalnak a szörnyű pillanatait. A piros orros jótékonysági csapat a család segélykiáltására egy új mosógéppel próbálta enyhíteni a tragédia miatt kialakult helyzetet, nem maradt el a kicsiket boldogító szeretetcsoki sem.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: az önkéntes csapatunk főhadiszállása a Centerke Adományozó Központ, ahol évente 10 ezernél több adománycsomagot juttatunk ruha, élelmiszer, használati tárgyak formájában a kisgyermekeseknek, időseknek, egyedülállóknak, segítő szervezeteknek. Ott segítünk, ahol tudunk, a muníció erejéig a bajban lévők számíthatnak ránk. Az alapítvány bohócdoktor csapata kórháztámogató programként évek óta sikeres, de szabadidős, kulturális, környezetvédelmi, szociális programokan is bővelkedik a szervezet.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 24. 15:24, csütörtök | Helyi

Olcsón, kényelmesen okosjeggyel a Balatonra

A nyári főszezonban a balatoni vonatokra is kiterjesztette a MÁV-START a szegedi vonatokon május óta elérhető Okosjegyet.

2021. Június 23. 12:46, szerda | Helyi

Változások az észak-balatoni vonalon

A hőség miatt a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be szerdán és csütörtökön 11 órától 19 óráig, ezért az észak-balatoni vonalon 30-60 perccel megnőhet a menetidő.

2021. Június 22. 15:56, kedd | Helyi

Már az ELVIRÁN is váltható jegy az Adria IC-re

A július 2-án Splitbe, idén először korszerű, légkondícionált fekvő- és hálókocsikkal,

2021. Június 22. 15:53, kedd | Helyi

Közel félmillióan keltek útra vonattal az elmúlt hétvégén

A vakáció és az első igazán meleg nyári hétvége utazásra csábította az embereket, mintegy 470 ezren szálltak vonatra országszerte.